Războiul a început deja de 19 zile și teroarea continuă în Ucraina.

Trupele ruse nu renunță deloc și, după numeroase negocieri, lucrurile tot nu s-au domolit. Întreaga omenire se întreabă când se va termina lupta, iar specialiștii în acest domeniu au făcut lămuriri în acest sens.

Cine îl poate opri pe Putin
Toți oamenii se întreabă când va înceta războiul din Ucraina, care a afectat întreaga lume și a provocat isterie.

„Adevărul” a încercat să afle răspunsul şi a intervievat patru experţi, care au explicat în ce condiții poate fi oprit președintele Rusiei și ce scenarii ar putea fi valabile.

Unii dintre specialiști consideră că cei mai mulţi experţi cred că sfârşitul războiului este aproape, în timp ce alții

consideră că este nevoie de o revoluție care să îl oprească pe Putin. Cunoscutul analist militar Hari Bucur-Marcu susține

că lucrurile vor lua o întorsătură ciudată curând. Mai exact, cei care acum îl susțin pe Putin se vor întoarce împotriva lui, pentru că nu vor mai putea face afaceri în Occident.

„Absolut toţi marii oligarhi ai Rusiei, care deţin 90% din puterea economică a ţării, nu îşi doresc noi sancţiuni pentru

Rusia. Toţi au averile în Occident, toţi vor să meargă la Monaco, vor să iasă cu iahturile în Mediterana şi să se plimbe

cu avioanele personale peste tot în lume, nu să stea blocaţi în Rusia”, a explicat Marcu.

Cum s-ar putea termina războiul
Specialist în relaţii internaţionale, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi consul al României la Toronto, profesorul Valentin Naumescu, susține că este valabil și scenariul conform căruia Rusia va fi distrusă, așa cum s-a întâmplat și cu URSS în Afganistan. Mai mult, consideră că s-ar putea ajunge și în situația în care oamenii vor face revoluție ca să-l dea jos pe Putin, când nu vor mai suporta nivelul de trai.

Colonelul în rezervă Ion Petrescu, expert şi analist militar, este foarte optimist și spune că Rusia va fi complet

distrusă în câteva luni, când economic va intra complet într-o gaură. În plus, este de părere că nu va mai primi sprijin de nicăieri și că inclusiv China se va întoarce împotriva lui Putin.

„Ultimele estimări sugerează că, după aproximativ trei luni de zile, în urma aplicării ultimelor sancţiuni occidentale, Rusia se va afla pe marginea prăpastiei economice. China este un important partener economic al Moscovei, dar nu un aliat pe termen lung, având propriile interese geopolitice în zonă”, a spus Petrescu.

Generalul Dan Grecu nu crede într-un scenariu pozitiv și speră că negocierile vor da rezultate, dar susține că acest lucru nu se va întâmpla curând. Acesta a explicat că Rusia nu a vrut să oprească focul nici pentru câteva ore, astfel încât oamenii să fie scoși din țară, din zonele afectate.

„Deşi s-a ajuns la un nivel mai înalt al negocierilor, întâlnirea din Antalya a miniştrilor de externe Lavrov şi Kuleba, nu am văzut progrese, Rusia refuzând chiar şi două cereri minimale ale părţii ucrainene, cea referitoare la culoarele umanitare de evacuare a populaţiei civile, respectiv încetarea focului pentru 24 de ore în oraşul-port Mariopol, primul şi probabil cel mai sever lovit de forţele ruse”, a spus generalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *