Replica dată de Traian Băsescu unui oficial rus, care l-a întrebat dacă sunt adevărate zvonurile cum că România ar vrea anexarea Republicii Moldova, a devenit virală.

În timpul mandatului de președinte al României, Traian Băsescu a paticipat la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, acolo unde a ținut un discurs legat de aderarea României la Spațiul Schengen.

Traian Băsescu a umilit un parlametar rus, fără să-i fie teamă de Vladimir Putin

La finalul discursului au urmat mai multe întrebări din partea membrilor Adunării Parlamentare, printre care și  una a reprezentatului Rusiei.

Parlamentarul rus ar fi dat de înțeles că România ar dori anexarea Republicii Moldova:

”Domnule președinte, răspunsul dumneavoastră la întrebarea colegului meu, nu a explicat clar poziția României în ceea ce privește problema cetățeniei. Este corectă

evaluarea experților conform căreia politica României are ca scop anexarea Moldovei și formarea României Mari?”, a fost întrebarea parlamentarului rus.

Inainte de a oferi răspunsul, Traian Băsescu a zâmbit ironic și l-a atenționat pe reprezentatul Rusiei să noteze ceea ce urmează să spună:

VEZI ȘI 👉  Beatrice a fost ucisă chiar de patronul la care lucra. Tânăra avea 25 de ani și era însărcinată

”Vă rog să notați, domnule parlamentar,  că România nu are niciun fel de experiență în anexarea altor state”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *