Situația din Ucraina este din ce în ce mai dificilă, iar lupta continuă și după 3 săptămâni de la începutul războiului. Lucrurile sunt tot mai complicate și nu sunt semne că vor reveni la normal prea curând. Un aspect îngrijorător este faptul că peste 400 de oameni, printre care medici și pacienți bolnavi, sunt ținuți ostatici în acest moment în Mariupol.

Ostatici în Mariupol

Ucraina a ajuns deja la ziua 21 de război și lupta continuă. Principalele orașe ale țării sunt cele mai afectate, iar printre acestea se numără și Mariupol, principala țintă încă de la început. Marți dimineață, consiliul local din Mariupol a anunțat că peste 2.500 de oameni au murit, iar orașul este distrus într-o mare proporție.

VEZI ȘI 👉  Mirele surd nu știa de ce mireasa s-a oprit brusc și nu vine la altar, dar când și-a dat seama ce face a izbucnit în lacrimi, la fel și toți invitații

Rusia a atacat până acum cele mai importante instituții ale Ucrainei, zone populate și a trecut și la biserici, mănăstiri, spitale, deși la început a declarat că nu vrea să ucidă civili, ci îi va proteja pe aceștia. Șeful administrației regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că medicii și pacienții sunt ținuți împotriva voinței lor în incinta spitalul regional de terapie intensivă Mariupol, denumit și Spitalul nr. 2. În total, peste 400 de ucraineni ar fi ținuți ostatici în acest moment, fără a avea posibilitatea de a se apăra în vreun fel.

Kyrylenko susține că spitalul a fost distrus în urmâ cu câteva zile, dar tot cei prezenți la momentul atacului încă se află la subsol, acolo unde sunt tratări. Conform șefului administrației, un angajat al spitalului a declarat că situația este una critică și nu se știe pentru cât timp vor mai rezista oamenii în astfel de condiții.

„Este imposibil să ieșim din spital. Se trag spre noi rafale puternice și suntem siliți să rămânem în subsol. Mașinile nu au putut să conducă spre spital de două zile. Clădiri înalte din jurul nostru ard, rușii au gonit 400 de oameni de la clădirile învecinate până la spitalul nostru. Nu putem pleca”, a spus  angajatul spitalului, conform lui Kyrylenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *