În 2021, vacanţa de Crăciun va fi mai scurtă cu o săptmămână pentru elevii de liceu şi de gimnaziu. În schimb, vacanţa elevilor din clasele primare va rămâne neschimbată.

Cât durează vacanţă de Crăciun/ vacanţa de iarnă 2021- 2022 pentru elevii în acest an?

Elevii claselor V-VIII şi cei de liceu vor avea mai puţin de două săptămâni de vacanţă în această iarnă. Astfel, pentru ei vacanţa de Crăciun va începe pe 23 decembrie şi se va încheia pe 3 ianuarie 2022. În schimb, elevii claselor primare se vor întoarce la şcoală cu o săptămână mai târziu decât colegii lor mai mari, pe 10 ianuarie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

VEZI ȘI 👉  Mama și-a pedepsit copilul într-un mod care a făcut-o vedetă! A pus lista pe internet și în ziua următoare toți voiau să o cunoască! Unii o cred nebună, ea crede că e normal. Uite ce i-a făcut băiatului

Motivul acestei măsuri este dorinţa de a păstra aceleaşi date pentru susţinerea examenelor de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. „Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână de vacanță pentru gimnaziu și liceu în perioada 3-10 ianuarie și cu o singură săptămână pentru cei din primar care vor veni la școală tot de pe 10 ianuarie. Se va relua activitatea în semestrul doi și va continua până în 27 mai pentru clasa a XII-a, a XIII-a și 3 iunie pentru clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi.

Compensarea se face printr-o săptămână de vacanță în 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu, pentru a doua săptămână renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel. Astfel, elevii vor intra în vacanță pe 23 decembrie și vor reveni la școală în 3 ianuarie – cei de gimnaziu și liceu, și în 10 ianuarie- clasele 0-4”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform digi24.ro.

VEZI ȘI 👉  Ce Pensie Minimă Primești Dacă Nu Ai Cotizat Deloc. Suma Pentru Anul 2022

Elevii dau cu o teză mai puţin

În acest an şcolar, elevii de clasa a VIII-a, dar şi cei de liceu vor da cu o teză mai puţin. În plus, şi numărul de note necesar încheierii mediei a fost micşorat. „Am semnat şi am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru, care reglementează structura anului şcolar şi care reglementează modificările aduse Regulamentului de organizare şi funcţionare în învăţământul preuniversitar (ROFUIP), în sensul în care se micşorează numărul de note necesar încheierii mediei pentru fiecare elev.

De asemenea, am transmis în teritoriu către Inspectoratele Şcolare Judeţene lista tezelor care vor fi susţinute în acest an. Elevii din gimnaziu, mai exact elevii de clasa a VIII-a, vor avea o teză mai puţin, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teză mai puţin. De la patru teze în general s-a redus la trei teze, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional, care aveau deja trei teze”, a mai spus ministrul.

VEZI ȘI 👉  ULTIMA ORA! Toți șoferii trebuie să afle asta. Iată ce se întâmplă ANUL ACESTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *