O tragedie s-a petrecut vineri, 18 martie 2022, într-un poligon de armament al armatei. Un militar în vârstă de 36 de ani a murit după ce a fost călcat de un tanc. Ministerul Apărării Naționale a confirmat tragicul accident și a anunțat că a deschis o anchetă.

Un militar de 36 de ani a murit călcat de tanc

Tragedia s-a petrecut în timpul unui exercițiu militar care se desfășura în poligonul de armament al armatei de la Smârdan, județul Galați. Un militar român în vârstă de 36 de ani a murit, după ce ar fi fost călcat accidental, de un tanc. Nu se cunosc împrejurările producerii acestui cumplit incident care s-a soldat cu moartea unui om.

Potrivit Observator, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au confirmat incidentul și au deschis un dosar. Se continuă cercetările pentru a se stabili cum s-a putut întâmpla asemenea tragedie. Militarul care a decedat avea 30 de ani.

Se pare că a fost vorba despre o activitate de instruire cu tancurile, un exercițiu de rutină, care s-a transformat într-o tragedie.

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat condoleanțele printr-un mesaj transmis mai departe de Guvern:

Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!, se arată în mesajul transmis de Guvern.

Exerciții NATO în poligonul din Smârdan, Galați

Precizăm faptul că în Galați au loc exerciții NATO la care participă militari români și americani. Potrivit informațiilor apărute în presă, este vorba despre un exercițiu militar care a fost planificat din luna decembrie a anului 2021, fiind prima dată când militarii americani participă la un exercițiu pe teritoriul țării noastre.

S-a avut în vedere verificarea tehnicilor, a tacticilor și a procedurilor în cazul în care militarii sunt nevoiți să acționeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *