Gestul impresionant făcut de un preot. Un preot din Constanța le-a dat o lecție de viață celor prezenți.

Deși, inițial acesta fusese aspru judecat de oameni, gestul său i-a emoționant pe toți.

Este vorba despre povestea unui preot care nu a ținut cont că este judecat de persoanele din jur, dar în schimb le-a oferit acestora o adevărată lecție de omenie.

Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Toți cei prezenți l-au judecat

Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța.

Un preot din Constanța i-a impresionat pe clienții de la un fast-food, inclusiv pe angajatorii acestuia. Gestul său emoționant i-a lăsat mască pe cei din jurul său, dar mai mult decât atât, preotul i-a învățat o lecție.

Întregul eveniment a fost povestit pe Ortodoxia.me, de către Preotul George Mihai Hrițuleac, iar finalul cu siguranță te va surprinde.

VEZI ȘI 👉  Alexandra, Nepoata Lui Nicoale Ceaușescu, Căsătorie În Secret?

În urmă cu câteva zile, un preot a fost văzut în centrul vechi din Constanța, în timp ce aștepta la o coadă la un fast-food. Acesta era îmbrăcat în reverandă, iar un grup de tineri l-au observat și au început să-l critice, pentru că preotul ar trebui să țină post în această perioadă de sărbători.

Cu toate că i-a auzit, preotul nu spunea nimic. Ajuns la casă, acesta i-a cerut vânzătoarei un kebab cu de toate.

Pregătită să-i dea comanda, vânzătoare a spus câteva cuvinte ironice. „- Ce, părinte, ți-e foame rău?”, spuse doamna cu

obrăznicie. „Îți fac cum fac la toată lumea. Dacă ți-e foame tare, ia-ți două.” Auzind cele spuse, preotul i-a mai cerut un kebab la pachet. „- Cred că unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneți unul la pachet, vă rog!” replică părintele, cu același zâmbet pe față.

VEZI ȘI 👉  Ce ţări renunţă la masca de protecţie şi la restricţii. Relaxare în Europa după doi ani de pandemie 

Ce a făcut părintele cu mâncarea

După ce preotul i-a mai cerut vânzătoarei încă un kebab, aceasta le-a pregătit pentru amândouă. Pe unul l-a pus pe tavă,

iar pe cel de-al doilea l-a pus într-o pungă, pentru a-l mânca mai târziu. După ce a achitat nota de plată, părintele a ieșit cu pachetul afară, și într-un colț mai îndepărtat al terasei deschisă de fast-food, aștepta un copil îmbrăcat cu

haine rupte și murdare. În acel moment, preotul i-a așezat tava în față, i-a oferit punguța cu celălalt kebab și sărutându-l pe frunte, a plecat în treaba lui. Ei bine, în acel moment, toți cei care l-au judecat aspru, au primit o lecție de la preotul din Constanța.

VEZI ȘI 👉  Doctorii spun: bea zeama de varza timp de 7 zile. Uite care sunt motivele si cum te vei simti dupa aceea

Atât femeia, cât și tinerii, au amuțit. Astfel, spune, preotul George Mihai Hrițuleac, părintele care i-a cumpărat de

mâncare unui copil al străzii, le-a demonstrat tuturor că nu trebuie să judeci un om înainte de a-i cunoaște intențiile. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.” (Matei 7:1-2).

De asemenea, preotul Hrițuleac spune că orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, și că trebuie să le mulțumim celor care îi dezamăgesc pe alții. „Şi orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, să pupăm mâna celui care ne dezamăgeşte, să îl pupăm pe obraji, să-i mulţumim frumos, să-l punem şi pe acatist vreo zece ani şi să ne despărţim!„.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *