Rușii au transmis că au folosit în premieră un nou tip de rachetă în cadrul războiului din Ucraina.

Rușii anunță folosirea în premieră a unui tip de rachetă care sfidează sistemele de apărare aeriană

Ministerul rus al Apărării a informat că au fost folosite rachete hipersonice “Kinjal” într-o operațiune care a avut ca scop distrugerea unui depozit de arme și munții al Ucrainei.

Este vorba despre folosirea acestor arme considerate „invincibile” de Vladimir Putin pentru prima dată în cadrul acestui război.

Kremlinul spune chiar că acest tip de rachetă sfidează sistemele de apărare aeriană, relatează AFP.

“La 18 martie, complexul aeronautic ‘Kinjal’ cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk”, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov.

VEZI ȘI 👉  Boala de care suferă ultimul preşedinte URSS care a contribuit decisiv la detronarea lui Ceauşescu

Tot conform Ministerului Apărării de la Moscova, Rusia a atacat 69 de instalații militare din Ucraina, fiind vorba despre o duzină de depozite militare și mai bine de 40 de locuri în care erau parcate vehicule militare, printre care și tancuri.

Au fost doborâte și 12 drone ucrainene, a mai informat purtătorul de cuvânt rus, în cadrul declarației de presă zilnice.

“În plus, grupurile antiaeriene ale aviaţiei ruse au doborât 12 drone ucrainene”, a mai informat Igor Konaşenkov.

Ce a mai anunțat Rusia. Părerea lui Vladimir Putin despre aceste rachete

De asemenea, armata rusă a mai informat și că a reușit să lovească pentru prima dată o țintă în vestul Ucrainei. Soldații săi au distrus o parcare pentru avioane din apropiere de Lviv.

VEZI ȘI 👉  Ce a decis familia Danei Roba în privința fiicelor, cât timp mama lor este internată. Alina Radi: „Un șoc mult prea puternic. Frații ei au ales să nu le spună” / EXCLUSIV

Este pentru prima dată când Rusia raportează folosirea acestui tip de rachetă balistică, ea fiind testată cu succes în 2018, dar niciodată folosită în conflictele în care țara condusă de Vladimir Putin a fost implicată.

De altfel, președintele rus crede despre acestea că sunt “invincibile”, fiind parte a unei noi generații de arme dezvoltate de Kremlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *