Războiul continuă în Rusia și situația este din ce în ce mai dificilă. Trupele rusești nu dau deloc impresia că se vor retrage curând și luptă cu toate armele împotriva Ucrainei, pentru a ajunge acolo unde și-a propus. Volodimir Zelenski speră că va ajunge la o înțelegere cu Vladimir Putin și cere din nou negocieri, după ce restul discuțiilor s-au dovedit a fi fără rezultat.

Zelenski cere noi negocieri Moscovei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un nou apel la Moscova, prin care a cerut noi negocieri de război. Liderul ucrainean susține că a venit momentul ca cele două state care se războiesc să  despre “pace şi securitate”, pentru că ambele sunt libere, independente și ar trebui să ajungă la o înțelegere.

VEZI ȘI 👉  Vesti triste, din pacate! Este vorba despre Florin Piersic

Zelenski avertizează că, în cazul în care Rusia nu acceptă propunerea, pierderile pentru statul condus de Putin vor fi unele uriașe, care se vor remedia doar după mai multe generații.

“Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile pentru Rusia vor fi de aşa natură încât va fi nevoie de mai multe generaţii ca să-şi revină”, a declarat Volodimir Zelenski.

Consilierul lui Zelenski îl contrazice pe oficial și spune că situația nu este așa, iar Ucraina nu are de gând să renunțe la luptă, să retragă focurile sau să renunțe la securitatea ei.

“Poziţia noastră nu s-a schimbat: încetarea focului, retragerea trupelor (ruse) şi garanţii puternice de securitate cu formule concrete”, a scris Mihailo Podoliak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *