Președintele Ucrainei a făcut câteva comentarii legate de țările care sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia și a enumerat statele – prietene, dar și pe cele care, spune el, nu s-au decis dacă sunt sau nu de partea Ucrainei. Iată ce a spus Volodimir Zelenski despre România.

Președintele Ucrainei – comentariu la adresa României

Volodimir Zelenski a ținut un discurs video în fața celor prezenți la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde a vorbit despre situația Ucrainei și despre statele care au acordat sprijin țării sale de când a început războiul. Când a ajuns la România, președintele Ucrainei a spus că: știe ce înseamnă demnitatea, așa că va fi alături de noi în acest moment crucial. 

În cadrul aceluiași discurs, Zelenski a luat la rând fiecare țară europeană, în funcție de susținerea acordată Ucrainei de la începutul operațiunii militare ruse pe teritoriul ucrainian. Iată ce a spus acesta:

”Lituania este cu noi”

”Letonia este cu noi”

”Estonia este cu noi”

”Polonia este cu noi”

”Franţa – Emmanuel, cred într-adevăr că este cu noi”

”Slovenia este cu noi”

”Slovacia este cu noi”

”Republica Cehă este cu noi”

”Bulgaria este cu noi”

”Grecia, cred, este cu noi”

”Germania … puţin cam târziu. Credem că şi Germania va fi cu noi în momentul crucial”

”Portugalia, în fine, aproape…”

”Croaţia este cu noi”

”Suedia, galbenul şi albastrul (n.r. culorile drapelului suedez, aceleaşi cu ale celui ucrainean trebuie să fie mereu împreună”

”Finlanda, ştiu că este cu noi”

”Olanda este cu raţiunea, aşa că vom găsi puncte în comun”

”Malta, cred că o vom convinge”

”Danemarca, cred că o vom convinge”

”Luxemburg, ne înţelegem între noi”

”Cipru, cred cu adevărat că este cu noi”

”Italia, mulţumim pentru sprijinul tău”

”Spania, vom găsi puncte în comun”

”Belgia, vom găsi argumente”

”Austria, alături de ucraineni, este o oportunitate pentru tine”

”Irlanda, în fine, aproape…”

Volodimir Zelenski: România știe ce este demnitatea

Președintele Ucrainei a declarat în fața tuturor liderilor statelor membre alianței NATO că România știe ce este demnitatea și că va fi alături de Ucraina în momentul Crucial. Cu o altă ocazie, Volodimir Zelenski a mulțumit statului român și românilor pentru modul în care au primit refugiații ucrainieni care au fugit din calea războiului.

Și prima doamnă a Ucrainei le-a mulțumit românilor pentru toată implicarea în criza refugiaților și a spus că i-au tratat pe ucrainieni ca și cum ar fi fost de-ai lor.

Încă din prima zi de război, șeful statului român a condamnat ferm Rusia, iar ulterior s-a alăturat celorlalte state care au impus restricții Moscovei, ca urmare a ofensivei sale în Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *