Începând de astăzi, 26 martie 2022, o nouă lege devine valabilă, iar cei care nu o respectă vor plăti amenzi uriașe. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis săptămâna aceasta.

Președintele Klaus Iohannis  a promulgat în această săptămână o lege importantă, iar cei care nu o respectă vor avea de plătit scump. Concret, președintele României a aprobat legea prin care se amendează cu 10.000e lei operatorii econimici care vând alcool și tutun minorilor. Dar asta nu este tot, pe lângă amenda uriașă, se suspendă și dreptul activităților pe o perioadă de 30 de zile.

Operatorii economici care vând alcool și tutun minorilor vor fi amendați cu 10.000 de lei și privați de la dreptul activităților pe o perioadă de 30 de zile

Legea a fost propusă de deputatul PNL, Florin Roman, care a fost respinsă de Senat, dar, ulterior, a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.

VEZI ȘI 👉  Cetățeni români vor primi vouchere sociale înainte de sărbători

„Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere”, a declarat acesta.Roman a mai explicat și că amenzile pot atinge chiar și 20.000 de lei, iar unitățile care nu respectă legea ar urma să fie închise pentru o perioadă de 30 de zile. 

„Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”, a explicat

VEZI ȘI 👉  PAUL NICOLAU, ZIS PESCOBAR, ARE MARI PROBLEME. TAVERNA RACILOR A AJUNS ÎN VIZORUL ANPC

Florin Roman, deputat PNL.

Potrivit documentului, se vrea constrângerea operatorilor economici care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor. Date fiind amenzile și sancțiunile, aceștia se vor simți obligați să respecte legea care interzice vânzarea acestor produse către minori, dar şi descurajarea minorilor de a cumpăra aceste produse.

Persoanele juridice care ccomercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor vor fi pedepsite cu „amenda contravenţională de 10.000

lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, se mai menționează în legea promulgată de Klaus Iohannis.

VEZI ȘI 👉  A PRIMIT CE MERITA! MARIA L-A PARASIT PE MIHAI NESU IN 2012

sursa: https://www.kanald.ro/amenzi-usturatoare-de-peste-9-500-de-lei-pentru-cei-care-vand-alcool-si-tutun-minorilor-legea-promulgata-de-klaus-iohannis-intra-astazi-in-vigoare-20210784

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *