Un deputat din Duma de stat a Rusiei a făcut o declarație năucitoare. „Alte 6 țări trebuie denazificate după Ucraina”, spune el.

Deputatul comunist al Dumei de la Moscova, Serghei Savostianov a propus nici mai mult, nici mai puțin decât un plan de „demilitarizare și denazificare” a șase țări din vecinătatea Rusiei.

Este vorba de Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Moldova și Kazahstan, după cum relatează Ziarul de Gardă din Republica Moldova.

Șase țări, pe lista Rusiei de „denazificare”
Deputatul comunist spune că aceste măsuri militare sunt necesare „pentru un proces mai complet de asigurare a securităţii Federaţiei Ruse”.

Deputatul Serghei Savostianov a întocmit şi un document în acest sens, transmite NEXTA pe Telegram, potrivit sursei citate.

„Demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei şi întregii

Europe. Pentru un proces mai complet de asigurare a securităţii Federaţiei Ruse, pe lângă Ucraina, consider că este

oportună includerea, în zona de denazificare şi demilitarizare, a statelor baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Moldova şi Kazahstan”, se arată în documentul publicat pe 24 martie.

Misiunea Rusiei: să-şi concentreze forţele „pentru a reînvia patria puternică şi multinaţională”

Potrivit lui Serghei Savostianov, acum Rusia ar trebui să-şi concentreze forţele „pentru a reînvia patria puternică şi

multinaţională”, dar şi „pentru a apăra vorbitorii de rusă care locuiesc în Ucraina, care au avut de suferit ultimii ani din cauza politicii anti-ruseşti”.

Duminică, 26 martie, este a 32-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze orașele din Ucraina, mii de oameni au fost evaluați din calea războiului.

Potrivit Rusiei, aceasta ar fi o „operațiune specială” scopul căreia ar fi denazificarea Ucrainei și protejarea vorbitorilor de rusă din Donbas.

La 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *