Anul 2022 a venit cu vești extrem de rele pentru toți românii. Încă de la început am avut parte de scumpiri și majorări semnificative, care se pare că nu se opresc aici. Urmează să crească acum și prețul la gigacalorie, iar autoritățile au anunțat cât vom plăti de la 1 aprilie.

Ce se întâmplă cu gigacaloria

România a fost martora multor scumpiri în ultima perioadă. Facturile la energia electrică și gaze naturale au crescut semnificativ, iar autoritățile vin din nou cu vești rele. Miercuri va avea loc o ședință extrem de importantă a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), unde se va decide prețul exact al gigacaloriei, care va crește de la 1 aprilie 2022.

VEZI ȘI 👉  Dacă îi reușea, eram cea mai bogată țară din lume! Ce planuri avea Nicolae Ceaușescu: Nu ne-am mai fi plâns niciodată de lipsa banilor

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a convocat o ședință specială pentru a discuta despre noile majorări. Astfel, în cadrul acestor discuții se va stabili  suma pe care bucureștenii o vor plăti pentru gigacalorie de luna viitoare. Astfel, prețul acesteia se scumpește de la data de 1 aprilie.

Autoritățile susțin că, de la 1 aprilie, prețul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei ar putea ajunge la 330 lei/Gcal, faţă de 140 de lei/gigacalorie, în prezent, ceea ce înseamnă mai mult decât o dublare a prețului actual. Cifra exactă va fi comunicată după terminarea ședinței care a început la ora 10.00, așa cum a anunțat edilul Nicușor Dan, fără a oferi prea multe detalii.

”Consiliul General va stabili în şedinţa de miercuri cât vor plăti bucureştenii pentru gigacalorie, urmând ca aceasta să se scumpească. Poimâine se va scumpi gigacaloria în Capitală, dar vă las cifra să fie comunicată în şedinţa de Consiliu General care va avea loc miercuri”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Prețul de producere a gigacaloriei a fost majorat la finalul lunii octombrie, iar cel de transport și distribuție pe 18 ianuarie. A fost vorba despre o majorare de 86% față de sezonul trecut de încălzire, motiv pentru care prețul gigacaloriei a ajuns la 860 lei. Cu ajutorul subvenției de la stat, locuitorii capitalei au plătit doar 143 lei.

VEZI ȘI 👉  Un ardelean cosea liniștit pe deal. Și, cum muncea el, aude o voce:-Mai Vasileeeeee! Vino repede acasă că ți-a mur1t sora!Ardeleanul lasă munca și pleacă agale spre casă. Merge el ce merge și apoi îsi zice:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *