Prognoza meteo ANM pentru luna aprilie. Mai avem puțin și ne pregătim de două mari sărbători, Floriile și Sărbătoarea Paștelui. Ca în fiecare an, ne facem planuri pentru aceste două perioade. Este important să știm cum va fi vremea. Atât pe 17 aprilie, cât și pe 24 aprilie, când sărbătorim Înălțarea Domnului Iisus, prognoza ANM anunță valori termice cu plus. Așa că mini-vacanțele din această perioadă ar putea fi cu soare.

Prognoza meteo ANM anunță vreme frumoasă de Florii

Ca în fiecare an, pe 17 aprilie românii vor celebra Floriile. Și tot ca în fiecare an, românii își planifică mini-vacanțe, fie la munte, fie la mare.

Deci, este important să știm cum va fi vremea pe în perioada premergătoare datei de 17 aprilie. Conform datelor ANM, vom avea parte de valori termice ridicate, și, bineînțeles de vreme frumoasă.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în toate regiunile ţării. Precipitaţiile vor fi prezente mai ales în Banat, Crişana, Maramureş. Fenomenel vor apărea și în  Transilvania şi vestul Olteniei. Vor fi mai puţine în sud, sud-est, unde deficitul de umiditate în sol se va accentua.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 25 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 12 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni până spre -4 grade Celsius. Noaptea se va produce brumă, pe arii restrânse în centrul ţării şi în zona subcarpatică din sud”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vreme frunoasă și de Paște

Dacă de Florii se anunță vreme călduroasă, prognoza meteo ANM spune să nu ne facem griji și în perioada Sărbătorilor de Paște. Conform prognozei publicate de meteorologii ANM, în jurul datei de 24 aprilie, când sărbătorim Înălțarea Domnului Iisus, vremea va fi la fel de frumoasă. Valorile termice vor mai ridicate, vom avea parte de soare, iar precipitațiile vor apărea, dar în cantitățile normale pentru intervalul în care ne vom afla.

„Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. În special în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.”, spune ANM în prognoza pentru următoarea perioadă.

Din punct de vedere termic, în mai toată țara, vom avea valori cuprinse între 18 și 22 de grade, existând, pe alocuri, posibilitatea ca valorile termice să fie ceva mai mici, dar numai pe timpul nopții. În rest, vor fi valori pozitive, iar românii își vor putea planifica în liniște și mini-vacanța de Paște.

VEZI ȘI 👉  Un Cuplu La Un Curs De Biologie, Profesorul Zice: „Un Taur Sănătos Trebuie Să Aibă 12 Cuplări Pe Zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *