Vremea la noi în țară a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă. Temperaturile ridicate au corelat cu cele scăzute, dar în ultima vreme ne-am bucurat de căldură. Se pare, însă, că vremea se strică zilele acestea și se întorc ploile și frigul pentru o perioadă bună.

Se schimbă vremea în toată țara

Vremea se strică în toată țara. Dacă ne bucuram că a venit primăvara și am avut parte de temperaturi ridicate în ultima vreme, se pare că noul anotimp tot nu și-a intrat în drepturi pe deplin și vremea se strică din nou.

De astăzi, de la ora 12:00 și până sâmbătă la ora 21:00, mare parte din țară e în cod galben de vreme rea. ANM anunță că urmează ploi puternice din punct de vedere cantitativ, vijelii și temperaturi scăzute. Răcirea se va observa, pentru că va fi diferență și de 10 grade.

Vântul va sufla cu viteze de până la 45…55 km/h, în vestul și sud-estul teritoriului, dar și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele vor depăși chiar și peste 80 de km/h.

Se strică vremea

Vremea se strică de vineri și devine instabilă. In regiunile sudice sunt așteptate vijelii și descărcări electrice, mai ales pe timpul nopții .

Se răcește considerabil de sâmbătă in majoritatea regiunilor din țară și sunt așteptate precipitații mixte. Va fi lapoviță în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce la munte va ninge și sunt așteptate chiar temperaturi negative.

De asemenea, meteorologii au transmis un cod galben de cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, valabil de joi, ora 18.00, până sâmbătă, ora 21.00. Cel mai mult va ploua in Carpații Occidentali, Orientali și în Maramureș. Sunt așteptate acumulări de până la 70 l/mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *