Avioanele de atac din Rusia, încărcate la bord cu bombe nucleare, au fost trimise în spațiul aerian al Suediei.

Surse ale televiziunii din Suedia spun că ar fi vorba despre o tentativă de intimidare.

Rusia a invadat spațiul aerian al Suediei cu avioane de atac încărcate cu bombe nucleare. Televiziunea suedeză TV4 News a transmis că ar fi vorba despre o tentativă de intimidare.

Spațiul aerian al Suediei a fost invadat de Rusia cu avioane încărcate cu bombe nucleare

Televiziunea suedeză a transmis că au fost surprinse patru aeronave rusești: două avioane de atac Sukhoi 24 și două jet-uri de luptă Sukhoi 27, care au decolat din baza aeriană din Kaliningrad.

VEZI ȘI 👉  De Ce S-A Ascuns Regina Elizabeta Intr-Un Tufis Cand A Fost Vizitata De Nicolae Ceausescu La Londra

Sursele televiziunii din Suedia afirmă că avioanele de atac erau încărcate la bord cu arme nucleare, „fapt ce a fost făcut evident de piloții ruși”.

Din vina invaziei ordonată de Vladimir Putin în Ucraina, Forțele Aeriene Suedeze au devenit mult mai atente și au putut vedea din timp că piloții se îndreptau spre insula suedeze Gotland, din Marea Baltică.
Reprezentanții Forțelor Aeriene Suedeze nu au vrut să comenteze oficial dacă au fost sau nu arme nucleare la bordul avioanelor, dar au transmis pentru presă că invadarea spațiului aerian a fost, cel mai probabil, o tentativă intenționată de intimidate.

„Evaluăm incidentul ca o acțiune conștientă, ceea ce este foarte serios, mai ales pentru în cazul unei țări aflate în război. Am analizat incidentul și este clar că nu pot exclude navigația incorectă, dar totul indică faptul că au violat în mod deliberat granițele Suedeze”, a declarat comandantul Carl-Johan Edstrom.

VEZI ȘI 👉  O Pensionară Se Căsătorește La Vârsta De 103 Ani. Spune Că Este Foarte Îndrăgostită Și Că Dragostea Nu Are Vârstă. Câți Ani Are Partenerul Său:

Invadarea teritoriului aerian suedez a durat aproximativ un minut, potrivit datelor transmise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *