Pentru început, ANM a emis o informare meteorologică pentru intervalul 3 aprilie, ora 10:00- 5 aprilie, ora 10:00, fenomenele vizate fiind de ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

„Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro

VEZI ȘI 👉  O tanara de 27 de ani din Timisoara a găsit un bătrân sarac pe strada și l-a luat cu ea acasă. Cine era cu adevărat acest om

„În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h.
Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada”, au anunțat meteorologii.

Cod galben de ninsori

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru intervalul 3 aprilie, ora 10:00 – 3 aprilie, ora 22:00.

Meteorologii au anunțat depuneri de zăpadă local în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și
Neamț.

VEZI ȘI 👉  Trei zodii care vor avea cinci ani de belșug. Lor li se schimbă norocul din primăvară

„Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din
județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă”, se arată în nunțul meteorologilor.

Totodată, în anunțul meteorologilor este precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările de vreme rea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *