Vești bune pentru români. De la 1 iunie o mare parte dintre aceștia ar putea primi mai mulți bani. Anunțul a venit dinspre PSD, care a anunțat, pe surse, că a cerut o majorare importantă. Cine sunt cei vizați de măsura care s-ar putea pune în aplicare și despre ce sumă este vorba?

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește din 1 iunie. PSD a propus majorarea acesteia de la 20,17 lei la 30 de lei.

Potrivit Guvernului, sâmbătă, de la ora 10.00 premierul Nicolae Ciucă discută cu ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la Palatul Victoria, tema fiind „evaluarea resurselor necesare implementării noilor măsuri economice și financiare pentru protejarea populației și economiei românești”. Conform unor surse oficiale, PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei, de la 1 iunie.

VEZI ȘI 👉  Motivul pentru care se oferă prosoape și batiste la înmormântare

Acum, valoarea totală lunară a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) este de 443,74 de lei. Dacă va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

PNL a sărit ca ars: Propunerea îi aparține lui Ciucă

Despre acest subiect a vorbit și deputatul PNL Gigel Știrbu. Acesta a scris, sâmbătă, pe Facebook, după ce în spațiul public a apărut informația conform căreia cei de la PSD au propus mărirea valorii tichetului de masă de la 20 la 30 de lei.

Gigel Știrbu a ținut să arate că propunerea îi aparține premierului Nicolae Ciucă, care i-ar fi zis într-o discuție privată că vrea să propună coaliției dublarea valorii acestuia. Deputatul PNL și-a apostrofat colegii de guvernare, spunând că ”lucrează împreună la bunăstarea românilor” și nu sunt la ”Crosul Tineretului” unde contează cine ajunge primul la linia de sosire.

VEZI ȘI 👉  Averea lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat al României.

Dragi colegi, nu suntem la “Crosul Tineretului”

”Văd în presa românească o știre,cum ca PSD vrea să mărească valoarea tichetului de masă,informație neasumată, ci venită pe surse,ceea ce arată nimicnicia unor oameni.  Propunerea de mărire a valorii tichetului de masa aparține Premierului Nicolae Ciucă, care intr-o discuție privată,cu subsemnatul, pe 29 martie a spus,citez ,,Domnule,aș vrea să propun Coaliției dublarea valorii tichetului de masă,deoarece cheltuielile au crescut și pentru angajații români, cei care aduc plus valoare în România!”

Prim Ministrul susține creșterea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei cât este acum, la o valoare care poate fi suportată de către bugetul de stat. Dragi colegi, lucrăm împreună pentru bunăstarea românilor, nu suntem la “Crosul Tineretului,” cine ajunge primul la linia de sosire .Prim Ministrul, NU dorește ca tichetele de masă să mai fie imaginea sărăciei! Pentru că adevărul contează”, a fost textul publicat de Gigel Știrbu pe Facebook.

VEZI ȘI 👉  Se dau 1.700 de euro „în mână”, te angajează până la Crăciun şi iei şi primă uriaşă de Sărbători

Cum se stabilește valoarea unui tichet de masă

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește, conform legii, prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Acesta se calculează ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *