După muncă și răsplată! Pentru producătorii de cartofi din comuna Călărași, județul Dolj, a venit vremea să culeagă roadele. Așa că, prima recoltă de cartofi noi a plecat către piețele din țară. Prețul este unul mai mare față de anul trecut, însă și cheltuielile de producție au fost duble.

E bine de știut că, dacă vei cumpăra în regim en angro, un kilogram de cartofi va costa între 18 și 20 de lei. Pe tarabe, prețul va ajunge însă și la  25 lei/ per kilogram.

Mai exact, 500 de kilograme de cartofi noi au plecat vineri din solariile unuia dintre cei 150 de producători din Călărași, județul Dolj. Deși producția a fost una foarte bună, producătorul recunoaște că a fost nevoit să scoată din buzunar dublu de bani în ceea ce privește cheltuiala la încălzire.„După cum vedeți, am început cu 500 de kg din acest solar. Vor merge la București.

VEZI ȘI 👉  Un Copil De 7 Ani A Murit După Ce I S-A Făcut Rău La Școală, În Teleorman. În Loc Să Sune La 112, Învățătoarea I-A Așteptat Pe Părinți

Producția e bună. După cum se văd, sunt foarte buni. Au fost costuri foarte mari, anul acesta, duble. Chiar triple”, spune Gelu Firan, producător. Producția de cartofi într-un solar care măsoară mai bine de o mie de metri pătrați este de 2 tone. Zona este una cunoscută  în ceea ce privește cultura cartofilor.

sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/prima-recolta-de-cartofi-noi-romanesti-in-pietele-din-tara-cat-costa-un-kilogram-de-barabule-19767819

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *