Este zi de mare sărbătoare în familia lui Gheorghe Zamfir. Data de 6 aprilie este una cu totul specială pentru unul dintre cei mai mari artiști din țara noastră, care s-a remarcat în toată lumea. În fiecare an, pe 6 aprilie, Gheorghe Zamfir, naist și compozitor român de renume internațional, își sărbătorește ziua de naștere.

La mulți ani, Gheorghe Zamfir!

Maestrul Gheorghe Zamfir își sărbătorește ziua de naștere. Marele artist este născut primăvara, un anotimp care vorbește, de fapt, despre renaștere, despre viață și bucuria unui nou început. S-a născut pe 6 aprilie 1941, în Găești, județul Dâmbovița. Acum, în 2022, maestrul aniversează cea de-a 81-a primăvară.

VEZI ȘI 👉  „Am tras mașina pe dreapta să urlu, să plâng” Oana Lis a trecut prin momente dificile! Soția lui Viorel Lis, mesaj sincer pe internet

Iată ce mesaj frumos și emoționant deopotrivă a postat Gheorghe Zamfir pe pagina sa de Facebook, în ziua în care își sărbătorește aniversarea:

De astăzi mi-am propus să nu mai număr primăverile! De astăzi, doar mă bucur de fiecare dintre ele, cu tot sufletul meu și cu grija de a nu risipi nicio clipă prețioasă din explozia de frumos. Binecuvântați fiți, dragii mei, cu înțelepciune și iubire! Pacea supremă să ne inunde sufletele!, sunt cuvintele marelui Gheorghe Zamfir.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGheorgheZamfirOfficial%2Fposts%2F530221711802552&show_text=true&width=500

Gheorghe Zamfir este un munte de talent care a dus numele țării noastre pe cele mai înalte culmi. Are în spate o carieră de mare excepție! Este muzician, compozitor, dirijor, pictor și scriitor român. Reușește să cucerească aplauzele întregii planete prin modul unic și sublim prin care se exprimă artistic cu ajutorul unui instrument aproape uitat: naiul. Maestrul a colaborat, de-a lungul timpului, cu artiști de mare renume. Iată o colaborare cu violonistul, dirijorul și compozitorul André Rieu:https://www.youtube.com/embed/orL-w2QBiN8

VEZI ȘI 👉  Nimeni nu a știut până acum! Ce zodie este, de fapt, Volodimir Zelenski și ce caracteristici are

Gheorghe Zamfir – inventator și inovator al naiului

Maestrul Gheorghe Zamfir a pus în valoare un instrument aproape uitat – naiul, cunoscut și după numele de fluierul lui Pan. Marele artist a modificat forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare

Zamfir a înlocuit naiul tradițional românesc de 20 de tuburi, cu noi variante conținând succesiv 22, 25, 28 și 30 de tuburi, pentru lărgirea domeniului tonal, astfel: naiul alto (22 de tuburi), tenor (25 de tuburi), bas (28 de tuburi) și naiul contrabas (30 de tuburi – apărut în 1972).

Astfel a reușit să introducă naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și a adus acest instrument nobil în atenția publicului modern.

VEZI ȘI 👉  Un tip se duce la un magazin cu animale.”Şefule, vreau să-mi iau un papagal!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *