Alexandru Rafila a anunţat, joi, care sunt primele măsuri pe care le va aplica în calitate de ministru al Sănătăţii.

Parlamentarul social-democrat a subliniat că îşi propune extinderea testării anti-COVID şi introducerea certificatului verde “într-un moment în care situaţia epidemiologică o impune”.

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătăţii, a precizat că va aplica o serie de măsuri, printre care testarea anti-COVID deoarece „noi testăm extrem de puţin în continuare”.

„Primul lucru pe care trebuie să-l fac este să mă întâlnesc cu organizaţiile profesionale medicale, să mă întâlnesc cu angajatorii, cu reprezentanţi din zona sindicală, astfel încât să luăm împreună măsurile necesare pentru ca oamenii din România să aibă acces rapid la servicii de sănătate, să putem să facem extinderea testării.

VEZI ȘI 👉  Din pacate, Traian Basescu nu mai…. Vestea venita in urma cu putin timp

Sunt foarte mulţi care sunt dornici să ajute la acest lucru. Noi testăm extrem de puţin în continuare. Testarea este inaccesibilă, mai ales în mediul rural şi toate persoanele care se infectează să beneficieze de servicii medicale cât mai timpurii.

Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă sau ce s-a întâmplat, numărul acela enorm de decese s-a datorat în bună măsură prezentării tardive după 7-10 zile de evoluţie a bolii şi oamenii au ajuns într-o stare care era

ireversibilă. Lucrul ăsta nu trebuie să se mai întâmple. Nu este neapărat concluzia mea. E concluzia unei misiuni desfăşurate de OMS în România, aşa că avem argumente să milităm în acest lucru.

VEZI ȘI 👉  Horoscop turcesc – Află ce zodie ești și ce ți-a pregătit destinul

Medicii de familii trebuie să fie partenerii naturali ai autorităţilor şi nu mai trebuie culpabilizaţi pentru tot felul de situaţii care sunt particulare care evident nu caracterizează corpul medical”, a declarat medicul Alexandru Rafila, în direct la România TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *