Doliu în lumea artistică din România. A plecat dintre noi un mare actor, regizor, scenarist și nu în ultimul rând, profesor de teatru din țara noastră. Vestea morții sale a picat ca un trăsnet pentru toți cei care i-au fost elevi, l-au cunoscut în diferite împrejurări, l-au iubit și i-au admirat activitatea desăvârșită.

A murit actorul, regizorul, scenaristul și profesorul de teatru Nicu Ioan Popa

Vestea tristă a apărut în spațiul public printr-o postare pe Facebook. Ioan Nicu Popa a debutat ca actor la Caracal, ulterior fiind angajat al Centrului de Creaţie. La începutul anilor 2000 a pus bazele unei trupe de teatru la Slatina, numită trupa Pro Art, din care s-au desprins ulterior alte două trupe. A reușit, de-a lungul anilor, să uimească prin talentul său și să obțină numeroase premii și distincții pentru întreaga activitate.

Azi a încetat din viață actorul Nicu Ioan Popa, PIN! Odihnă veșnică! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, suflet minunat!, se arată într-o postare pe Facebook.

Imediat cum vestea morții actorului s-a răspândit în spațiul public și a ajuns la cei care l-au cunoscut, mesajele de condoleanțe nu au mai contenit.

Acum trei zile, lui Nicu Ioan Popa i-am simțit pe scenă, ținându-l de mână la sfârșit de spectacol și înclinându-ne în fața aplauzelor, acea singulară și imensă bucurie de câteva clipe, pe care un actor o are și pentru care joacă și repetă sute de ore un rol. Nu o voi mai simți… Moartea a trecut aseară pe la Nicu și i-a cules respirarea.
Break a leg, Nicu, prin cer!, a scris Corina Dașoveanu pe Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdan.salapa%2Fposts%2F10210335113129622&show_text=true&width=500

Rămas bun, Nicu Ioan Popa

Actorul Nicu Ioan Popa s-a stins din viață pe 9 aprilie 2022, la vârsta de 64 de ani. A debutat ca actor la Caracal, iar apoi s-a angajat al Centrului de Creaţie. La începutul anilor 2000 a pus bazele unei trupe de teatru la Slatina, trupa Pro Art, din cadrul căreia s-au desprins în anii care au urmat ale două.

Nicu Ioan Popa a obţinut rezultate remarcabile la concursurile de gen cu alte două trupe de copii. De asemenea, timp de aproape 15 ani a fost profesor de teatru la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Slatina, iar ultimii ani și-a desfășurat activitatea de consultant artistic în cadrul Centrului Judeţean de Creaţie Olt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *