Se schimbă vremea în România! Meteorologii au emis noi alerte de vreme rea. De data aceasta, ANM anunță temperaturi negative, brumă și cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară. Informarea meteo intră în vigoare marți, 12 aprilie, la orele 21.00 și expiră joi, 13 aprilie, la ora 09.00.

Meteorologii anunță temperaturi negative în toată țara

Potrivit unei informări meteo emise marți, 12 aprilie, care intră în vigoare începând cu orele 12.00, sunt vizate următoarele fenomene: temperaturi minime preponderent negative și brumă. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă în nord-vestul și centrul țării, iar pe arii mai restrânse, în noaptea de marți spre miercuri (12/13 aprilie) și în regiunile vestice și în zonele deluroase din restul teritoriului.

VEZI ȘI 👉  Destinațiile cu zăpadă de sărbători. Se anunță o iarnă ca-n povești în aceste locuri din România

Cod galben de intensificări ale vântului

Meteorologii au emis o atenționare tip cod galben de intensificări ale vântului care intră în vigoare miercuri, 13 aprilie la orele 10.00 și rămâne valabilă până la orele 20.00. În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65…70 km/h.

Avertizare meteo: temperaturi negative, brumă și vânt puternic. Zonele afectate

Specialiștii care lucrează în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie anunță că intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării.

VEZI ȘI 👉  Fără cuvinte! „Se vede că avea sacul negru pregătit sub monitor. Ne-au omorât un camarad”. Ipoteza halucinantă lansată de instrumentistul Nicolae Voiculeț, după moartea lui Mihai Făgădaru

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Municipiul București, pentru intervalul 12 aprilie, ora 21:00 – 14.04.2022, ora 09:00. Vremea va fi frumoasă, însă cu valori termice nocturne sub cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

ANM anunță că, în acest interval, temperatura maximă din cursul zilei de miercuri, 13 aprilie va fi de 16…18 grade, în timp ce temperatura minimă, din cursul nopților, de 2…4 grade, va fi mai scăzută în zona periurbană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *