Dacă ai o anume monedă românească veche, atunci te poți numi cel mai norocos om. Potrivit Băncii Naționale a României, acest bănuț are o valoare estimată de 100.000 de lei.

Acum câțiva ani a fost căutată de colecționari bancnota de 2.000 de lei din 1999, iar acum este prețioasă aceasta.

Această monedă veche are un preț de 100.000 de lei, fiind cea mai scumpă de pe piața României. Este timpul să cauți prin casă să vezi dacă deți o astfel de bancontă norocoasă și te vei putea îmbogăți!

Moneda cu cel mai mare preț de pe piață

Moneda românească veche „polul lui Carol I” cu o valoare de 20 de lei, din anul 1868 este cea mai apreciată monedă în acest moment, deoarece ar costa 100.000 de lei. Acest bănuț poartă chipul domnitorului român și are 6,45 de grame, cu o compoziție de 90% aur și 10% cupru. În lume există doar 200 de exemplare de acest tip. Specialiștii Academiei Române au oferit informații despre moneda norocoasă.

VEZI ȘI 👉  ULTIMA ORA! Gabriela Firea anunță că este infectată cu NOUL VIRUS:

„Moneda a fost emisă în anul 1870, odată cu deschiderea Monetăriei de la București, în luna februarie a aceluiași an, în același timp înainte de înfrângerea Franței la Sedan în fața Prusiei (septembrie 1870), abdicarea lui Napoleon al III-lea și căderea celui de al doilea imperiu francez. Nu întâmplător, ea nu a mai fost urmată de vreo altă emisiune monetară în aur până la 1884, când se emit monede cu milesimul 1883”, au explicat specialiștii.

Monedele de acest fel nu au fost nicicând puse în circulație, ci doar trimise spre topituriile turcești. În zilele noastre mai există doar foarte puține exemplare ale bănuțului cu valoarea de 20 lei, din anul 1868.

VEZI ȘI 👉  Vești triste despre legendarul Toto Cutugno! “Suntem nevoiţi să anunţăm cu regret”. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute —>> Î ▼

Cât valorează această monedă

În acest moment, moneda valorează 100.000 de euro, având o valoare istorică și reprezentând independența României, câștigată în 1877. Potrivit catalogului semnat de Erwin Schaeffer și Bogdan Stambuliu, a avut o valoare de 250.000 de euro, dar BNR îi dă o sumă de 100.000 de euro.

Exemplare de monede vechi care costă o avere

Moneda de 25 de lei din anul 1906 este una care se găsește foarte greu, fiind în mare căutare. Alte monede în mare căutare sunt:

-prima bancnotă a leului românesc de argint, existând doar 400 de exemplare

-20 lei de aurd, fiind 5000 exemplare

-monede jubiliare din aur

VEZI ȘI 👉  EA este tânăra de 20 de ani care l-a luat de soț pe tatăl ei. Motivul e halucinant

-moneda de 1000 de lei de aur

-două monede de argint

-2 lei din argint, existând 12.000 de exemplare

-monede din aur ale domnitorilor din România

-monede medievale transilvanene din numismatica româneasca de lux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *