Carnea de miel a ajuns un lux pe care puţini români şi-l mai permit de Paşte. Oamenii sunt şocaţi de preţul mare pe care îl găsesc în supermarketuri.Cât costă carnea de miel la Kaufland. Anul acesta preţurile au explodat în supermarketuri. Oamenii sunt şocaţi de preţurile mari pe care le găsesc la raft. De asemenea, este de aşteptat ca în apropierea Paştelui carnea de miel să se scumpească şi mai mult.

Cât costă carnea de miel la Kaufland. Oamenii sunt şocaţi

Tot mai mulţi români se plâng de preţul mare al cărnii de miel din supermarketuri. De exemplu, la începutul lunii aprilie, la Kaufland, kilogramul de carne de miel cu os costa 54,99 de lei.„Prețul pe care l-am găsit m-a speriat. 54,99 de lei un kilogram de carne cu os, adică sfertul de miel! Un sfert de miel, de 3 kilograme, 150 de lei?”, a spus unul dintre românii care au mers la supermarket.

De asemenea, 300 de grame de frigărui de miel irlandez în sos Gyros costă 29,99 de lei.

VEZI ȘI 👉  Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică. Ce trebuie să respecte femeile în această zi sfântă

În supermarketul Auchan, preţul unui miel întreg la vrac (de 12 kilograme) este 600 de lei.

Crescătorii de animale spun că preţurile la miel au crescut cu aproximativ 50 la sută faţă de anul trecut. Oamenii spun că în supermarketuri preţurile sunt mult mai mari decât în pieţe.

„Chiar nu înţeleg. Şi e carne din import. Chiar dacă sunem producători mari, noi importăm… Am văzut într-un supermarket că aduc miei din Australia. Peste 50 de lei kilogramul de miel. Nu ştiu cine cumpără de acolo. Asta mă miră. Toată lumea se plânge în paţă că e scump cu 40 de lei, dar în supermarket cumpără cu 50 de lei”, a spus un crescător de animale din Timiş, potrivit adevărul.ro. 

VEZI ȘI 👉  Examen cu întrebări tip grilă, la care răspunsul este “da” sau “nu”.Una dintre studente tot aruncă o monedă în sus şi notează rezultatele.Profesorul se gândeşte: “Săraca, ce idioata

Este de aşteptat ca în apropierea Paştelui preţul mielului să crească şi mai mult. Fermierii avertizează că acesta va fi dublu faţă de cât costă acum.

„Şi anul trecut, chiar cu două, trei zile înainte de Paşti a urcat preţul. Aşa se întâmplă, va creşte groaznic dacă e lipsă pe piaţă. Şi anul trecut a fost o zvâncire de la 30 la 40 de lei, chiar în Vinerea Mare şi în Sâmbăta Paştelui. Şi animalele sunt mai puţine acum. Eu sunt un caz mai aparte, am unde să vând, am cu cine să lucrez, dar majoritatea colegilor au probleme. Nu au oameni şi e destul de greu. De când mă ştiu sunt probleme cu oamenii, dar parcă tot mai rău e. Acum e dezastru. Nu mai ai pe cine să plăteşti, pur şi simplu”, a mai spus crescătorul de animale din Timiş.

VEZI ȘI 👉  Cum arată și ce face acum fosta prezentatoare de la TVR, Sanda Țăranu. A ajuns la vârsta de 81 de ani

Anul trecut, kilogramul de miel la carcasă se vindea în pieţe cu 25-27 de lei, anul acesta costă între 35 şi 40 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *