O româncă de 53 de ani a murit în Italia, după ce a urcat pe muntele Zerbion, la o altitudine de 2.700 de metri îmbrăcată în haine lejere.

Aurora Avasilichioaie, în vârstă de 53 de ani din România, locuia în Ivrea unde lucra ca îngrijitoare. Ea a fost internată în Elveția cu hipotermie severă după excursia de le muntele Monte Rosa din Valea Aosta, notează publicația italiană fanpage.it.

Aurora Avasilichioaie a fost găsită în noaptea de duminică spre luni pe Muntele Zerbion, pe masivul Monte Rosa din Valle d’Aosta, într-o stare de hipotermie severă. Tocmai se întorsese dintr-o drumeție făcută la 2.700 de metri altitudine, unde mersese îmbrăcată neadecvat. Transportată cu elicopterul la spitalul din Lausanne, într-un centru specializat, medicii nu au reușit să o mai salveze.

Duminică după-amiază, ea a plecat din Canavese, în Piemont, pentru a face o excursie pe un traseu pe care îl mai parcursese și în trecut, dar în condiții de vară. Era îmbrăcată în haine lejere și încălțăminte de drumeție. Ea a ajuns în vârful muntelui, dar coborârea a fost grea, din cauza zăpezii așternute pe cărare.

La un moment dat, ea nu a mai putut să își continue drumul de întoarcere și a luat legătura cu soțul ei, care se afla în România.

Ea i-a trimis locația sa prin GPS, adresa fiind apoi transmisă salvatorilor din Valea Aostei.

„Dacă ar fi avut crampoane ar fi coborât ușor”, au explicat, ulterior, salvatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *