Pensiile şi drepturile sociale aferente lunii decembrie se vor distribui la timp. Poșta Română a anunțat, joi, că a recepționat integral viramentele bancare din partea Casei Naţionale de Pensii Publice.STIRI CALDE

VEZI ȘI 👉  Delia a rupt tacerea! Adevaratul motiv pentru care Mihai Bendeac a plecat de la iUmor! Chiar asta s-a intamplat

Fostul ministrul al Muncii, Raluca Turcan, declara recent că nu ar mai fi bani, dar a fost contrazisă de premierul Micolae Ciucă, care a declarat după votul de învestitură în Parlament, că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru dezbaterea rectificării bugetare. El dă asigurări că vor fi resurse pentru plata pensiilor şi salariilor.

„Toți angajații poştali vor lucra la capacitate maximă pentru a respecta termenele de distribuire a pensiilor şi drepturilor sociale cuvenite populaţiei în luna decembrie. Poşta Română confirmă, astfel, că întreaga sumă necesară distriburii acestor drepturi a fost virată în trezoreria operatorului naţional de servicii poştale.”, se arată într-un comunicat transmis joi, 25 noiembrie de Poșta Română.

VEZI ȘI 👉  Nicolae Ciucă, anunț important. S-au ieftinit benzina și motorina: „Este o realitate care se vede!”

„Vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor”

Nicolae Ciucă a declarat, joi, după ce a primit votul de învestitură în Parlament, că vineri va avea loc o şedinţă de Guvern pentru dezbaterea recitificării bugetare şi a deficitului bugetar şi a susținut că vor fi resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor, cât şi fondurile „pentru nevoile Ministerului Sănătăţii”, în contextul pandemiei.

Actualul ministru al Muncii Marius Budăi, a reiterat luni, 22 noiembrie, că pensiile vor fi majorate cu zece procente începând cu 1 ianuarie 2022. El a susţinut că a discutat deja cu premierul desemnat şi cu viitorul ministru al Finanţelor despre o rectificare bugetară care să asigure plata pensiilor până la finalul acestui an. El a catalogat drept „deranjant” faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii.

VEZI ȘI 👉  Boala de care sufera Nea Marin! Descoperirea facuta de medicii de la Fundeni

„Deranjant este de ce astăzi a ieşit doamna ministru cu astfel de declaraţii şi nu a ieşit în timp util să solicite aceşti bani. (…) E şi mai condamnabilă această declaraţie cu cât te joci cu sănătatea părinţilor şi bunicilor noştri. Nu au nevoie pensionarii de aşa ceva şi îi asigurăm că vom face tot posibilul să nu fie nicio problemă”, a susţinut el, potrivit hotnews.ro.

Cât despre majorarea pensiilor, Budăi a arătat că „se merge aşa cum am scris în programul de guvernare”, cu o majorare de zece procente de la 1 ianuarie anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *