Vremea în România a fost foarte schimbătoare în ultima vreme, dar de Paște ne-am bucurat de temperaturi extrem de ridicate și soare exact ca vara. Se pare că a doua zi de Paște vine cu schimbări bruște, ploi torențiale, vijelii și fenomene extreme în majoritatea regiunilor din țară.

Vremea rea de Paște

Românii s-au bucurat de o vreme foarte frumoasă de Paște. Prima și de Înviere a venit cu temperaturi foarte ridicate, soare si doar câteva adieri de vânt. Atmosfera a fost foarte plăcută duminică si chiar si seara au fost înregistrate valori de peste 15 grade Celsius. Vântul nu a suflat deloc, dar vremea s-a stricat spre dimineață.

VEZI ȘI 👉  O femeie a devenit bogată la 25 de ani după ce soțul ei a părăsit-o. Ce s-a întâmplat cu bărbatul în acest timp

Se pare, însă, că situația se schimbă serios de luni. A doua zi de Paște vine cu temperaturi destul de ridicate, ca de vară, dar și ploi puternice și evenimente neplăcute. Meteorologii anunță ploi torențiale, însoțite de vijelii și grindină în majoritatea regiunilor din țară. În unele zone mai joase deja au fost semnalate inundații.

Cel mai puternic a plouat în Reșița, unde ziua a început cu 25 de grade. În satele Soceni și Ezeriș, grindina a distrus mai multe bunuri ale oamenilor și sătenii au Fost extrem de Uimiți de aceste schimbări bruște, pe care nu le-au mai întâlnit.

”Se aude vântul, apoi clopotele de vânt. Ferească Sfântul! Azi am avut peste 25 de grade, mânecă scurtă. Acum trei ore … Şi ia uite ce e acum!

Ce, Dumnezeu, de formaţiune de nori e asta? După cum arată e piatră, lasă lumea săracă. Mamă! Şi ce vânt s-a pus!”, a declarat un reșițean, potrivit Observator.

Deși temperaturile vor atinge până la 27 de grade Celsius si chiar si 30 în sudul țării, meteorologii anunță furtuni în nordul, centrul și nord-estul României. În Transilvania și în Crișana se vor produce și descărcări electrice, iar la munte sunt așteptate vijelii puternice.

VEZI ȘI 👉  Un nou val Covid-19, dar fără restricții. Declarația ministrului Alexandru Rafila

Pe litoral sunt așteptate ploi, dar atmosfera va fi extrem de plăcută. Temperaturile sunt apropiate aici de cele normale, dar spre seară se va răcori și vântul va sufla tare.  Vremea își revine de marti în toată țara, dar spre seară mai sunt așteptate ploi și ceva vijelii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *