Guvernul Ciucă a adoptat în şedinţa de joi, 25 noiembrie, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia se instituie o derogare de la legislaţia existentă pe durata stării de alertă şi se dă drumul la angajări la stat.

Guvernul Ciucă dă liber la angajări în instituţiile de stat. Decizia a fost luat în prima şedinţă de guvern a Executivului.

Ordonanţa de urgenţă adoptată permite organizarea de concursuri la stat pentru posturile vacante, deşi Legea nr. 55/2020 a oprit angajările de noi bugetari pe durata stării de alertă, cu excepţia angajărilor în sistemul sanitar.

Guvernul Ciucă dă liber la angajări în instituţiile de stat
Potrivit OUG ce a fot adoptată în prima şedinţă a Guvernului Ciucă, toate instituţiile bugetare pot face din nou angajări.

VEZI ȘI 👉  Într-o vineri după amiază un tip intră într-un magazin de bijuterii însoțit de o tipă extrem de draguță. Aratați-mi un inel de logodna, vă rog.Bijutierul scoate un inel cu diamant. Acesta costă 5.000 de dolari.

„Se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

VEZI ȘI 👉  Artista Theo Rose a ajuns la capătul puterilor și a spus tot pe live

OUG 99/2021 modifică Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID–19, fiind adăugat un nou aliniat la articolul 27.

Reamintim că în urmă cu două luni, Guvernul Cîțu suspenda concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante din instituţiile statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *