Fostul președinte avea la dispoziție 60 de zile pentru a părăsi vila de protocol din cartierul Primăverii.

Totuși, Traian Băsescu a ales să facă acest lucru după aproximativ o lună, în urma deciziei de evacuare.

Traian Băsescu părăsește vila din cartierul Primăverii. Fostul președinte a plecat cu o lună mai devreme

Așadar, fostul președinte al României a ales să plece mai repede din vila de protocol în care a locuit ani de zile.

Traian Băsescu și soția lui au fost ajutați de cele două fiice iar noua lor locuință nu este cunoscută în momentul de față.

Amintim că acesta a fost surprins într-un cartier rezidențial din Pipera, unde ar fi mers să vizioneze un apartament în valoare de 200.000 de euro.

Traian Băsescu a declarat că se va muta într-un apartament
Traian Băsescu a declarat că se va muta într-un apartament, însă nimeni nu se aștepta ca fostul președinte să fie cel care se va ocupa de căutarea unei noi locuințe. Acesta a fost surprins în timp ce mergea să vizioneze un apartament dintr-un ansamblu rezidențial din Pipera.

Fostul președinte a fost îmbrăcat sport, însoțit doar de către șofer. Traian Băsescu s-a întâlnit inițial cu reprezentantul dezvoltatorului imobiliar și au mers împreună la un birou de vânzări aflat în cadrul ansamblului rezidențial.

Ulterior, doi agenți imobiliari au intrat în biroul de vânzări și au purtat o scurtă discuție cu fostul președinte pentru ca, mai apoi, aceștia să meargă la apartament.

Vizionarea apartamentului a durat aproximativ zece minute, iar prețul acestuia este de 200.000 de euro. Apartamentul se află într-un complex format din 4 blocuri care creează spații verzi și lumină naturală pentru fiecare locuință.

În altă ordine de idei, reprezentanții Palatului Cotroceni au închis biroul pe care îl deținea fostul președinte și l-au dat afară pe consilierul sau, potrivit surselor România TV. Măsura vine pe fondul verdictului dat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Instanța a menținut decizia instanței de fond și a hotărât, la finalul lunii martie, că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. În urma deciziei, fostul preşedinte a pierdut toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. Băsescu nu va mai primi indemnizație și a rămas şi fără vila de la RAAPPS.

Potrivit unei legii adoptate anul trecut de Parlament, drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român sunt retrase în cazul în care se dovedeşte că aceştia au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede textul adoptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *