Potrivit legendei această plantă simplă – Spathiphyllum – este capabilă să aducă femeii cel mai important în viață – posibilitatea să fie iubită. Atunci când Spathiphyllum înflorește, orice stăpână a florii este fericită și în armonie cu sine.

Dacă este singură, atunci își va găsi perechea, dacă este căsătorită – dobândește toată atenția din partea soțului și a copiilor, dacă nu are copii – va deveni mamă.

Deși nu credeți în superstiții și legende, totuși nu puteți rămâne indiferent atunci când vedeți planta înflorită.

Nu în zadar Spathiphyllum a căpătat denumirea de „Fericirea femeii”.

Însă pentru a aduce fericirea această plantă trebuie neapărat să fie dăruită de cineva. Dacă cunoașteți persoane cărora nu le merge în familie sau suferă din cauza singurătății, atunci dăruiți-le Spathiphyllum.

Dacă cineva deja o are, atunci ar fi bine să cunoașteți ce fel de plantă este și cum se îngrijește.

VEZI ȘI 👉  Tragedie în București. Două minore au fost lovite de o mașină a Poliției. Una dintre victime a murit

Dacă plantelor din casă le este bine, atunci și stăpânul se simte bine, nu contează dacă este un cactus sau o aloe simplă. Plantele îngrijite răspândesc energie pozitivă.

Cel mai des în locuințe se întâlnește Spathiphyllum Wallisii și este cea mai nepretențioasă din această specie.

Denumirea plantei provine de la forma florii care este compusă dintr-un cocean și înveliș. În traducere din latină „spata” înseamnă înveliș, iar „filum” – frunză.

Îngrijirea plantei
Asigurați-i acestui locuitor al tropicelor condiții de căldură și umezeală.

Temperatura în cameră în orice anotimp trebuie să fie nu mai puțin de 15-18°C și nu mai mult de 25°C.

Este destul de simplu să mențineți aceste condiții. Unicul lucru care este mai dificil, este să evitați curenții de aer și să asigurați o umiditate înaltă în cameră. Ultima condiție se poate

VEZI ȘI 👉  Tancurile rusești au intrat în Ucraina! Putin: “am luat decizia pentru o operațiune militară”

obține prin diferite metode: pulverizarea deasă, amplasarea plantei în terrarium, amplasarea ghiveciului pe un suport cu apă sau pe mușchi.

În perioada caldă a anului pulverizați planta cât mai des. Este foarte bine dacă ați putea stropi planta de 4-5 ori pe zi.

Puteți șterge frunzele cu un șervețel umed. Pentru stropire este binevenită apa stătută sau apa de izvor, deoarece depunerile de calcar pot arde planta.

Dacă veți face totul corect, planta vă va răsplăti cu flori bogate. Acest lucru poate fi obținut prin udarea frecventă și asigurarea luminii suficiente.

Planta se udă nu mai rar de o dată la trei-patru zile, având în vedere ca pământul trebuie să fie mereu umed. Dacă nu are apă suficientă, planta se vestejește și piere.

VEZI ȘI 👉  A plecat la muncă în Spania crezând că va nimeri pe Tărâmul Făgăduinţei, dar timp de 6 ani a dormit pe străzi: „Nu ştiam limba. M-am trezit pe stradă, singur, cu hainele în geantă”

Razele directe ale soarelui dăunează plantei. Spathiphyllum îi plac locurile umbrite pe timp de vară, iar iarna să fie la lumină 12 ore pe zi.

Puteți face rost de o lampă specială pentru plantele de cameră.

Răsădirea și înmulțirea
Nu uitați să răsădiți planta la timp. Spathiphyllum îi plac ghivecele încăpătoare.

Alegeți un ghiveci josuț și larg, cu câțiva centimetri mai mare decât precedentul. Planta se răsădește primăvara devreme. Totodată, puteți să o înmulțiți prin separarea puieților.

Se potrivește pământul universal sau pentru plantele din familia araceae. În astfel de pământ planta se va simți cel mai bine

Navigare în articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *