Calendar ortodox 3 mai 2022. Este sărbătoare cu cruce neagră pentru credincioșii ortodocși. Biserica îi cinstește pe Sfântul Irodion de la Lainici, Sfinții Mucenici Timotei și Mavra. Iată ce ce trebuie să știe credincioșii despre acești sfinți și care este rugăciunea ce se rostește astăzi.

Sărbătoare cu cruce neagră în Calendarul Ortodox de marți, 3 mai 2022

Cuviosul Irodion s-a născut în 1821, în București și a primit la botez numele de Ioan. La vârsta de 20 de ani, a intrat ca frate în Mănăstirea Cernica. Primește îngerescul chip al călugăriei pe 3 decembrie 1846, sub numele de Irodion.

Despre Sfinții Mucenici Timotei și Mavra, prăznuiți în fiecare an la data de 3 mai, se știe că au dobandit moarte martirică în anul 286, în vremea persecuțiilor din timpul împăratului Dioclețian. Sfinții Mucenici Timotei și Mavra erau căsătoriți de numai douăzeci de zile atunci când au fost prinși și duși înaintea guvernatorului cetății Tebaida, Arianus.

VEZI ȘI 👉  Când Vine Iarna În România. Meteorologii Au Anunțat Cum Va Fi Vremea De Crăciun

Tot în această zi, facem pomenirea Sfinților Mucenici Diodor și Rodopian, a  Sfântului Cuvios Petru, Episcopul Argosului, a Sfinților douăzeci și șapte de mucenici și a Sfântului Cuvios Teodosie, egumenul Lavrei Grotelor din Kiev.

Rugăciune pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

Aprinde o lumânare sfințită și citește această rugăciune pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. Este important să știm și să-I mulțumim, nu doar să-I cerem. Rostește cu voce tare aceste cuvinte pline de însemnătate:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si facator de bine.

VEZI ȘI 👉  Ce a spus Președintele Ucrainei despre România. Volodimir Zelenski are așteptări mari

Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste. Si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Duminică, 8 mai, în Calendarul Ortodox este sărbătoare cu cruce roșie. Biserica îl cinstește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan.

VEZI ȘI 👉  A Fotografiat Iarba Mare Din Spatele Blocurilor, Să Afle Și Alții Că Primăria Nu-Și Face Treaba. Nici Prin Cap Nu I-A Trecut Ce Poate Să Se Întâmple După

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *