Ionuț Gologan se află după gratii din 2012. Atunci el a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri și cazul lui este în continuare judecat și analizat. Familia este complet distrusă de durere, după ce au aflat că fiul lor este de nerecunoscut, într-o stare jalnică, deși este doar un tânăr.

Românul condamnat la moarte, de nerecunoscut

În iunie se împlinesc nouă ani de când prahoveanul Ionuț Alexandru Gologan, originar din Telega, era prins pe aeroportul din Kuala Lumpur cu o cantitate mare de droguri. Mai exact, avea 1,5 kg de metamfetamină în bagaje, motiv pentru care a fost condamnat la pedeapsa cu moartea.

VEZI ȘI 👉  Banc: Ioana vine in fusta la biserica

Autoritățile române au încercat să îl aducă în România să-și ispășească pedeapsa, dar fără rezultat. Ionuț Gologan face parte dintr-o familie modestă, cu posibilități financiare limitate, care, chiar și așa, au încercat tot posibilul să-l aducă pe tânăr în România.

Mama lui Ionuț spune că tânărul ar fi fost nevinovat și nu știa ce are în bagaj. De altfel, acesta s-ar fi topit pe picioare de când este închis și nu ar mai avea nici măcar dinți în gură, deși are aproximativ 30 de ani.

”Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Era un copil amărât de la țară, folosit de alții drept cărăuș. Ce-o fi fost în mintea lui… Nici nu mai contează. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când  mai vorbim la telefon. Vrea în țară, vrea acasă, dar legile sunt foarte dure acolo pentru trafic de stupefiante. Ne e foarte dor de el, știm că a greșit, dar nu merita o așa soartă. Băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”, spune mama tânărului.

Ionuț ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea

Timpul a trecut, iar în anul 2020, pedeapsa cu moartea a fost scoasă în afara legii în Malaezia. Conform unor informații remise de ministrul Legii din Malaysia, ,, toate pedepsele cu moartea sunt oprite. Nicio execuție nu va mai fi dusă la capăt din moment ce abolim pedeapsa capitală,,.

VEZI ȘI 👉  O tipa la dentist. Suna telefonul ei, nu raspunde nimeni. Cinci minute mai tarziu mobilul suna din nou, iarasi nu raspunde nimeni. A treia oara cand incepe sa sune, medicul stomatolog, enervat, raspunde la telefonul tipei:

Românul riscă o condamnare la închisoare pentru cel puțin 20 de ani, plus 10 lovituri de bici. Legea nu ar fi finalizată și nu s-ar aplica în cazul traficanților de droguri, dar familia încă speră să îl revadă pe Ionuț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *