În ultima vreme, statul a venit în ajutorul românilor și a găsit tot felul de soluții pentru a-i sprijini în situații dificile. În contextul scumpirilor de acum, autoritățile au decis să ofere sprijin persoanelor cu venituri mici. Ministrul Muncii a făcut marele anunț și i-a informat pe români că banii ajung în conturile lor la data de 1 iunie.

Cardurile cu bani pentru mâncare ajung la români în iunie

În ultima perioadă, prețurile au explodat din toate punctele de vedere. Prețurile au crescut extrem de mult mai ales la alimente, motiv pentru care autoritățile au veit cu măsuri în acest sens. Astfel, s-au pus bazele unui proiect care prevedere acordarea unor vouchere prin care românii pot achiziționa alimente, bani care vor intra direct pe card.

În ceea ce privește momentul în care va avea loc distribuirea acestor vouchere, ministrul a explicat că guvernanții și-au propus ca acest lucru să înceapă de pe 1 iunie. Banii nu vor ajunge la toți pe data de 1 pentru că numărul acestora este unul mare, dar cert este că se vor bucura, la un moment dat, de acest ajutor, până la finalul anului, când este termenul limită.

“Ne-am propus ca de la 1 iunie să începem transmiterea carte cetățeni a acestor carduri (n.r. de vouchere). Sunt 4 milioane de români în prima fază și cu siguranță nu vom reuși din prima zi pentru toți. Am lucrat pentru a putea deconta cât mai mult din fonduri europene. Va fi definită și trecută în actul normativ și lista produselor. Joi sau vineri sigur vom avea forma finală.”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul despre creșterea pensiilor

Creșterea pensiilor reprezintă un alt subiect important, care intră în atenția tuturor românilor. Se vorbește tot mai mult despre o majorare pe care toată lumea o așteaptă, având în vedere că pensiile nu au mai crescut de ceva timp. Astfel, ministrul Marius Budăi a clarificat situația.

VEZI ȘI 👉  Povestea unei românce căsătorită cu un arab: ,,Urlam fără încetare și îl imploram să îmi aducă îngerașul acasă”

Ministrul a declarat că nu se poate discuta acum despre o majorare atât de mare, pentru că oricum trecem printr-o perioadă destul de dificilă din punct de vedere economic, iar la graniță se desfășoară un război puternic. Cu toate acestea, România încearcă să evolueze și vine cu măsuri pentru a susține situația.

“Mi-aș dori să fie așa. Am fost întrebat dintr-o dezbatere care este nivelul de la care cred că ar trebui să începem și cam ăsta, cred eu, că ar fi reperul, în condițiile actuale. Dar, în această perioadă știm ce traversăm. Asta nu reprezintă o scuză, ci încercăm să facem lucruri, vedeți că suntem deja la al doilea pachet de măsuri”, a adăugat Marius Budăi.

Cât despre cei care vor beneficia de vouchere, aceștia sunt:

VEZI ȘI 👉  Spre sfârșitul slujbei de Duminică preotul întrebă: – Câți dintre dvs și-au iertat dușmanii?

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor teritoriale de pensii/sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare mai mici sau egale cu 1500 lei;
b) persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
c) familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
f) persoanelor fără adăpost (pe baza cererilor depuse de aceştia la primăria din proximitate).

VEZI ȘI 👉  Guvernul României se pregătește să introducă starea de criză. Ce presupune o astfel de măsură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *