Mulți oameni consumă mezeluri de plăcere sau din comoditate, pentru că e o masă rapidă și consistentă.

Puțini sunt cei care știu că aceste produse ascund multe pericole pentru sănătate, unele mai multe decât altele, și că este indicat să le consumăm cât mai rar.

Există, în magazinele de profil, anumite mezeluri care sunt un adevărat pericol pentru organismul nostru.

Cele mai nocive mezeluri din magazin
Mezelurile toxice sunt cele care respectă doar calitățile care țin de aspect și de gust, nu și cele ce țin de valorile nutritive. Dacă îți place să consumi mezeluri, ține cont de aceste informații. Este important să știi ce să eviți atunci când vrei să-ți fac pofta și să cumperi aceste produse.

VEZI ȘI 👉  Un tată ca el să tot ai! Liviu Vârciu, gest de milioane pentru fiica sa. Vedeta i-a cumpărat apartament în București.

Parizerul este primul în topul celor mai nocive mezeluri care se găsesc în magazine. Acesta conține 80% slănină și șorici de porc, 10% MDM, carne dezosată mecanic, în compoziția căreia intră oase măcinate.

În plus, parizerul conține și amidon, făină de soia și condimente, potențiatori de gust și coloranți.

În topul celor mai toxice mezeluri intră și crenvurștii care conțin MDM în proporție mare, multă grăsime, pielițe, dar și E-uri. Dacă nu sunt păstrați în condiții optime, crenvurștii pot provoca toxiinfecții alimentare.

Și kaizerul este pe lista mezelurilor care ar trebui evitate, dacă ținem la sănătatea noastră. Are în compoziție multă sare, conservanți, gelifianți, și alte substanțe pentru întărirea gustului. Carnea efectivă din kaizer este într-un procent foarte mic.

VEZI ȘI 👉  Primele CIREȘE Românești În 2023 | Prețul Este De Necrezut

Salamurile sunt și ele periculoase pentru sănătatea noastră. Conţin: 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară, adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât, mix de condimente (sare, boia, piper), sau extract de condimente – aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanţi, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriţi, nitraţi, pastă de usturoi, zahăr.

Cum se fac salamurile: Toate aceste ingrediente se amestecă în malaxoare, apoi se ambalează în membrane artificiale (de plastic), se zvântă şi se afumă industrial într-o cameră unde, teoretic, ar trebui să stea cel puţin patru-cinci zile.

Dacă obișnuiți să consumați aceste produse, poate ar trebui să le reconsiderați rolul în mesele voastre. În afară de gustul care vă poate atrage, nu au nimic sănătos, iar consumul frecvent, pe termen lung vă poate aduce probleme de sănătate.

VEZI ȘI 👉  Vladimir Putin a luat prima măsură împotriva României: ,,S-a decis introducerea de restricții…”

Conform unui studiu ANPC, mezelurile favorizeaza aparitia cancerului daca sunt consumate constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *