Crenvurştii se află pe primul loc în topul alimentelor nocive consumate cu regularitate, fiind urmate îndeaproape de cârnaţi, salamuri şi diferite tipuri de şuncă.

Resturi de carne, oase, zgârciuri, intestine, cartilagii, tendoane, păr şi gheare – toate sunt ingrediente care transformă crenvurştii în adevărate ”bombe” alimentare.

Acestei tocături din resturi de carne i se adaugă apoi, arome, sare, coloranţi.

Se afumă, se ambalează şi este trimisă către vânzare. Pericol pentru sănătate Crenvurştii reprezintă, în fapt, o tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, carne dezosată mecanic sau tocătură obţinută din tendoane.

Are până la 40% grăsime, care predispune la îngrăşare şi la creşterea nivelului de colesterol. Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, coloranţi şi arome, pentru obținerea pastei

VEZI ȘI 👉  Măria era cam abătută. Preotul o întreabă: „Ce ai pățit?”

rozalii, frumos ambalată şi frevent întâlnită pe mesele iubitorilor de carne. Astfel, produsul rezultat nu este nimic altceva decât un aliment procesat mecanic, de zece ori mai ieftin decât carnea obişnuită, îmbogăţit cu o serie de substanţe menite să dea volum. Toate acestea duc la îngrăşare şi deteriorarea

sistemului circulator, dar nu numai. Cum se Fac Crenvurstii – Resturi de Carne, Grasime Medicii avertizează Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii sunt plini de grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli cardiovasculare.

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au ajuns la concluzia că tinerii care consumă mai mult de trei crenvurşti pe săptămână, sunt de zece ori mai expuşi în faţa riscului de a face leucemie, decât cei care nu au consumat deloc. Pericolul din interiorul fiecărui crenvurşti Nitrit de sodiu (E 250)

VEZI ȘI 👉  BANC | Un Șef Își Anunță Angajații: „Mi-Am Pierdut Portofelul Cu 500 De Lei În El. Ofer 100 De Lei Cui Îl Găsește!”

Nitritul de sodiu este adăugat pentru a preveni schimbarea culorii produsului, conferindu-i un aspect plăcut. În timpul procesului de gătire, nitriții din carnea procesată se transformă într-un compus

cancerigen. Un studiu global a concluzionat că persoanele care consumă în mod regulat 50 de grame de

carne procesată în fiecare zi, prezintă un risc cu 20% mai crescut de a se îmbolnăvi de cancer. Pasta

Rezultata din Grasime Trifosfați de potasiu şi sodiu (E 451) Trifosfații sunt sărurile produse sintetic care acţionează ca stabilizatori, dau textură preparatului, permiţând uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apă. Mai mult decât atât, E 451 este, de asemenea, folosit şi în detergenţi, pentru dedurizarea apei. Carmin (E 120) Un colorant care poate provoca reacţii alergice, la unele persoane, chiar şoc anafilactic.

VEZI ȘI 👉  Iti vor da lacrimile! Ce este scris pe crucea Piticului de Colorado, circarul mort la 34 de ani

Polifosfaţi (E452) Sunt emulsificatori şi stabilizatori care permit crenvurştilor să îşi menţină o textură optimă, împiedicând râncezirea lor, prelungindu-le, astfel, termenul de valabilitate. Carnea De regulă, crenvurştii sunt preparaţi din resturi de carne de porc, acele bucăţi rămase după îndepărtarea cărnii şi slăninei de pe oase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *