Autorităţile australiene au anunţat vineri că au înregistrat un prim caz de variola maimuţei la un călător care s-a întors recent din Marea Britanie,

în timp ce un caz probabil de infecţie a fost de asemenea identificat, în prezent fiind efectuate teste pentru confirmarea acestuia, informează Reuters.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani care a sosit luni la Melbourne a fost depistat cu virusul, a declarat departamentul de sănătate al statului Victoria, în timp ce un caz probabil a fost identificat la Sydney la un bărbat care a călătorit recent în Europa.

Ambii bărbaţi au prezentat simptome compatibile clinic cu variola maimuţei după ce s-au întors în Australia, au precizat responsabili din domeniul sănătăţii.

VEZI ȘI 👉  Am fost la club cu Ionuț și am ajuns dimineața pe la 7:30 acasă, Nevasta nu mai era dar mi-a lăsat un mesaj pe masă și nu înțeleg ce vrea să zică. – Ce mesaj? – Asta

„Doar pentru a linişti comunitatea, nu este vorba de acelaşi mecanism de răspândire ca la COVID-19 sau la gripă, unde este mai rapid”, a declarat reporterilor şefa direcţiei sanitare din New South Wales, Kerry Chant.

Primele două cazuri confirmate în Canada

Autorităţile sanitare canadiene au confirmat joi noapte primele două cazuri de variola maimuţei, ambele în oraşul Montreal, şi au precizat că alte 20 de cazuri sunt în prezent analizate, relatează EFE.

Agenţia de Sănătate Publică din Canada (PHAC) şi Ministerul Sănătăţii din Quebec au informat într-un

comunicat că testele realizate de Laboratorul Naţional de Microbiologie asupra probelor prelevate de la doi pacienţi au confirmat primele două cazuri de variola maimuţei.

VEZI ȘI 👉  Patru ‘Calculatoristi’ Se Intalnesc La O Bere. Unul Incepe Sa Povesteasca:– Am Agatat Aseara O Tipa Beton. Am Dus-O Acasa. Eu Incins, Ea Incinsa. Ne-Am Apucat Sa Ne Dezbracam Chiar Din Momentul In Care Am Intrat Pe Usa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *