Pepenele roșu a devenit unul dintre cele mai toxice fructe de pe piață, dar continuă să fie foarte consumat în această perioadă caniculară.

Medicii atrag atenția asupra acestuia, pentru că riscăm să ne îmbolnăvim dacă nu știm să deosebim un pepene toxic de unul bun.

Pepenele roșu ne poate îmbolnăvi

Pepenele roșu nu lipsește de pe masa românilor, mai ales în perioada verii, când este caniculă. Este un fruct bun, răcoritor, care are o mulțime de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, poate fi și extrem de toxic și poate provoca probleme grave de sănătate.

Medicul Radu Țincu, șeful secției ATI de la Spitalul Floreasca, a declarat că acest fruct a îmbolnăvit multe persoane, în organismul cărora a fost găsit oxid de etileni, o substanță cancerigenă. De altfel, multe s-au prezentat în ultima vreme la spital cu

probleme gastrointenstinale din cauza substanțelor regăsite pe pepene, în special pesticide.

Astfel, medicii recomandă să spălăm bine pepenele înainte de a-l tăia, chiar cu

detergent special pentru fructe. În plus, nu este recomandat să facem dop pentru a-l testa, pentru că substanțele riscă să ajungă mai ușor în fruct. Mai mult, pe cuțitul folosit de vânzători pot exista o mulțime de bacterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *