În timp ce majoritatea românilor se plâng de salariile extrem de mici și că prețurile au explodat, muncitorii din domeniul

agriculuii refuză salarii de zeci de mii de lei. Este vorba despre tractorişti.

Fermierii spun că nu mai au cu cine să lucreze câmpurile.

Românii care refuză salarii de 7.000 de lei. Este vorba despre tractorişti. Agricultorii români se plâng că se confruntă cu o criză de forţă de muncă, mai ales de muncă specializată.

Românii care refuză salarii de 7.000 de lei

Deşi tractoriştii au ajuns să aibă salarii de It-işti, fermierii găsesc tot mai greu oameni cu care să care manevreze utilajele de sute de mii de euro. Acum, tractoriştii trebuie să aibă cunoştinţe tehnice ridicate pentru a putea lucra pe utilajele de ultimă generaţia.

VEZI ȘI 👉  Erau În Biserică, Se Căsătoreau, Când Mirele A Întrerupt Totul Și I-A Spus Preotului Să Se Oprească.

”La acest moment, un operator de utilaj, pentru că e mai potrivit aşa, decât tractorist, poate veni la costum, la cravată. Lucrul cu tractorul nu se face decât din partea electronică. Deci, îţi trebuie şi ceva cunoştinţe de IT, pentru că totul este din touchscreen, din butoane, ghidare prin satelit.

Spre exemplu, când pregătim patul germinativ, setăm viteza la 9 km/h. Am dat punctul a, apoi, b, setăm o linie de ghidare, apoi dăm play. Viteza de deplasare pentru a semăna usturoiul se face cu 1,3 km/h, deci nu putem să mergem mai repede”, explică Valentin Jecu, unul dintre marii producători de usturoi din România, potrivit Adevărul.

VEZI ȘI 👉  Intr-o farmacie intra un trib de indieni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *