Elevii din liceele din România vor studia o nouă materie. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea deja.

Cel mai recent decret prevede că o nouă materie va fi introdusă în școlile din România.

Care este aceasta și cum îi va ajuta pe elevi?

Elevii din România vor învăța o nouă materie
Elevii din liceele din România vor studia o materie nouă, numită istoria evreilor și a Holocaustului. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii care prevede introducerea în școli a noii materii.

Aceasta va fi predată atât la liceu, cât și în școlile profesionale. Disciplina școlară Istoria Evreilor. Holocaustul se va preda în cadrul liceal și profesional

VEZI ȘI 👉  3 motive serioase să consumi coaja fructului kiwi

Actul normal prevede că noua materie școlară se include în planurile-cadru ale învățământului liceal începând cu anul școlar 2023-2024.

“Cadrele didactice care predau disciplina Istoria Evreilor. Holocaustul pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate”, se arată în lege.

Ce prevede legea
Totodată, actul normativ stipulează faptul că Muzeul Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic şi Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel la propunerea Consiliului de onoare, acordă premiul anual Constantin Karadja cu ocazia zilei de 9 octombrie, “Ziua Holocaustului”.

VEZI ȘI 👉  Îl recunoști? Este unul dintre cei mai iubiți români. Așa arăta în adolescență, la terminarea liceului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *