În fiecare an la data de 28 noiembrie creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan cel Nou, unul dintre cei mai mari făcători de minuni ai creștinătății.

Rugăciunile către Sfântul Ștefan cel Nou aduc pace în suflet și te pot scăpa de multe necazuri, atunci când sunt rostite cu evlavie.

Sfântul Ștefan cel Nou, un mare făcător de minuni
Sfântul Cuvios Ștefan s-a născut la începutul secolului al VIII-lea, în Constantinopol. Încă de mic copil el a avut o înclinație spre cele sfinte, fiind pasionat de viețile sfinților și de învățătura creștină. La vârsta de 16 ani a decis să se călugărească. Cuviosul Ioan, văzător cu duhul, le-a zis părinților lui Ştefan că acesta are în el Duhul lui Dumnezeu.

VEZI ȘI 👉  Ce Tarif De Nuntă Are Maria Cârneci? „Mă Consider Un Om Normal, Pe Care Succesul Nu L-A Schimbat”

La numai 42 de ani Sfântul Ștefan cel Nou a ales să se retragă într-o chilie minusculă, precum un mormânt. Vara era ars de soare și iarna aproape că îngheța.

Pe sub îmbrăcăminte avea trupul încins cu fiare și de la umeri până la mijloc era înconjurat cu altă cingătoare de fier pironit de amândouă părțile și pe sub brațe cu altă cingătoare de fier.

Sfântul Ștefan a luptat pentru credința creștină în perioada când împăratul Constantin Copronim (741-775) îi persecuta pe creștinii care cinsteau sfintele icoane.

Pentru că refuză să se conformeze cu regulie împăratului, sfântul a fost întemnițat alături de mai mulţi monahi. După multe încercări de a-l face pe Sfântul Ștefan să lepede credință în Hristos, împăratul a poruncit uciderea lui.

VEZI ȘI 👉  Ciobanul Ion o cere de sotie pe Maria, Maria îi răspunde:– Ioane, nu mă pot însura cu tine numai dacă ai barbatia de 30 de cm si 1000 de oi.– Apoi dacă îi asa Marie să stii…

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan cel Nou
Pustniceşte mai înainte pregătindu-te în munte, taberele vrăjmaşilor celor netrupeşti cu toată arma Crucii le-ai pierdut, întru tot fericite. Şi iarăşi spre chinuire bărbăteşte te-ai îmbrăcat, ucigând pe Copronim cu sabia credinţei. Şi pentru amândouă te-ai încununat de la Dumnezeu, Preacuvioase Mucenice Ştefan, pururea pomenite. Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *