aleriu Gheorghiță a dat o veste de ultimă oră despre tulpina Omicron, din Africa de Sud, cea care îngrijorează la ora actuală lumea medicală.

Cazuri de infectare cu această tulpină au fost detectate și în Europa.

Astfel, printre țările cu cazuri confirmate se numără Marea Britanie, Germania, Cehia, Belgia și Italia. Autoritățile au luat deja decizia ca cei care vin în țară din sudul Africii să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Valeriu Gheorghiță, veste de ultimă oră despre noua tulpină Omicron
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid din România, a avertizat asupra noii tulpini de coronavirus. El a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva ei și că nici cei care au trecut prin boală nu par a avea o protecție suficientă în fața infecției cu această nouă variantă virală.

VEZI ȘI 👉  Anunțul mult așteptat făcut de Florin Dumitrescu, după ce și-a dat demisia de la Chefi la cuțite. Și-a încântat fanii: „V-am pregătit o surpriză!”

„Această variantă virală ne îngrijorează foarte mult, nu neapărat numărul crescut de mutații, ci impactul potențial pe care ele pot să-l aibă.

Știm că sunt peste 30 de mutații la nivelul proteinei spike, cea pe care o virusul o are și cu care se leagă de receptori și care e țintită de anticorpii cu rol protectori.

Cel puțin 15 sunt localizate chiar în zona critică a proteinei, acolo unde acționează anticorpii, așa că se estimează probabil un potențial crescut pe capacitatea acestei tulpini de a ocoli cel puțin parțial răspunsul imun. Asta nu e deloc bine”, a spus medicul, la B1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *