Un nou studiu vine cu o concluzie surprinzătoare.

Vaccinurile Moderna și Pfizer sunt mai eficiente în cazul bărbaților decât al femeilor, în condițiile în care cercetătorii susțin că este plauzibil să afirmi faptul că sistemul imunitar al bărbaților reacționează diferit decât cel al femeilor.

Vaccinurile Moderna și Pfizer prezintă eficiență diferită atunci când sunt comparate rezultatele obținute la bărbați cu cele de la femei. Un nou studiu vine cu o concluzie surprinzătoare.

De vină ar fi nanoparticulele bazate pe lipide pe care cele două seruri le folosesc pe post de vehicule pentru ingredientele active.

Un nou studiu vine cu o concluzie surprinzătoare. Bărbații, mai protejați de vaccin decât femeile
Studiile clinice au scos la iveală faptul că vaccinul produs de Moderna a fost eficient pentru 95,4% dintre bărbați și doar în cazul a 93,1% dintre femei.

VEZI ȘI 👉  Super Îngrășământul Pentru Roșii – Doar Cu Ajutorul Lui Tufele Vor Rodi De 10 Ori Mai Mult

În cazul serului PfizerBioNTech, procentele sunt de 96,4% pentru bărbați și doar 93,7% în cazul femeilor.

Cercetătorii atrag atenția asupra unei subtilități în cazul vaccinurilor folosite în Statele Unite – serurile Moderna și PfizerBioNTech par a avea o rată de eficiență un pic mai mare în cazul bărbaților decât al femeilor.

Morteza Mahmoudi, de la Universitatea de Stat din Michigan a publicat un studiu în care atrage atenția asupra rolului pe care îl are sexul celor vaccinați în ceea ce privește eficiența împotriva Covid-19 a serului, potrivit indianexpress.com.

Atât Moderna, cât și Pfizer, folosesc nanoparticule prin care își transmit ingredientele active către celulele din sistemul imunitar al celor vaccinați.

VEZI ȘI 👉  Polițistul model de la Ministerul Afacerilor Interne! Colegii săi l-au lăudat pe rețelele de socializare

Până în prezent, Mahmoudi a realizat mai multe studii despre importanța sexului pacientului în cazul rezultatelor obținute în nanomedicină, precum și strategii prin care să fie atenuate diferențele.

De exemplu, se întâmplă ca cercetătorii să nu aibă suficiente resurse în studiile pe care le întreprind, pentru a distinge diferențele în celulele și alte probe obținute de la bărbați și femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *