Președintele ucrainean a transmis un mesaj de ultim moment! Volodimir Zelenski spune că rachetele Rusiei nu își vor îndeplini obiectivul, iar țara lui nu va renunța.
Zelenski anunță victoria Ucrainei: Ne vom reconstrui viețile!
Așadar, liderul de la Kiev transmite că trupele ucrainene au reușit să elibereze deja „o parte din teritoriul care a fost ocupat după 24 februarie”.
„Ucraina a rezistat loviturilor brutale ale Rusiei. Am reuşit deja să eliberăm o parte din teritoriul care a fost ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat şi alte regiuni ale statului nostru aflate în prezent sub ocupaţie. În timpul unui asemenea război, am putut obţine statutul de candidat la UE.
Am menţinut stabilitatea instituţiilor publice. Sistemul de energie a fost reconstruit pentru a funcţiona în reţeaua electrică a continentului european. Toate procesele logistice din stat – militare şi economice – au fost recanalizate. Şi cel mai important, menţinem unitatea internă, depăşind conflictele şi contradicţiile care ne împiedicaseră în trecut”, a declarat Volodimir Zelenski.
Ucrainenii își vor reconstrui viețile
De asemenea, Zelenski spune că ucrainenii vor câștiga și își vor reconstrui viețile.
„Este evident că orice rachetă şi artilerie a Rusiei nu va reuşi să ne distrugă unitatea şi să ne scoată de pe calea noastră. Şi ar trebui să fie la fel de evident că unitatea ucraineană nu poate fi ruptă prin minciuni sau intimidare, informaţii false sau teorii ale conspiraţiei.
Cu toţii trebuie să ne amintim costul greşelilor şi al discordiei care au făcut dificil ca generaţiile anterioare să obţină rezultatele pe care le avem astăzi. Trebuie să ne amintim cât de mult a trebuit să treacă poporul nostru până când a devenit posibil să restabilească suveranitatea şi independenţa Ucrainei.
Vom sta în picioare. O să câştigăm. Vom câştiga, ne vom reconstrui vieţile. O vom face împreună – doar aşa se poate face. Acest lucru se poate face numai fără concurenţă reciprocă. Aceasta este obligaţia noastră faţă de toate generaţiile poporului nostru care au luptat pentru libertatea şi suveranitatea noastră a Ucrainei”, a completat președintele ucrainean.
Anterior, soția președintelui ucrainean, a transmis un mesaj celor care spun că furnizarea de arme către Ucraina nu face altceva decât să prelungească războiul.
„Iată ce nu pot să înţeleg: în timpul celui de-al doilea război mondial informaţia era disponibilă mult mai greu. Atunci locuitorii statelor agresoare se puteau justifica prin simplul fapt că nu aveau unde să citească despre crimele ţărilor lor.
Acum, însă, oamenii pot afla foarte repede despre ce s-a întâmplat la Bucha sau la Mariupol. Depinde doar de persoana respectivă dacă vrea sau nu să ştie adevărul”, a afirmat Zelenska, potrivit preşedinţiei ucrainene.
În interviu, Olena Zelenska a răspuns şi pacifiştilor europeni care consideră că furnizarea de arme către Ucraina nu face altceva decât să prelungească războiul: „A fi pacifist atunci când ucigaşi înarmaţi se apropie de tine este ultima soluţie.
Puteţi să vă imaginaţi că invadatorii ruşi pătrund în Milano sau Napoli, că au ocupat periferiile Romei şi îi ucid pe locuitorii din suburbii, că rachetele lor lovesc zilnic cartiere rezidenţiale în Bologna şi de sub dărâmături sunt scoşi copii fără suflare. Şi atunci cineva ar veni să vă spună: nu mai rezistaţi, depuneţi armele! Veţi face asta?”
„Trebuie să înţelegem un lucru extrem de important: un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui. Va merge mai departe. Şi cine ştie când te va găsi? Nu asta îmi doresc! Oprind invazia acum, ucrainenii nu o opresc doar pentru ei, ci pentru toată Europa!”, a mai spus Olena Zelenska.
VEZI ȘI 👉  La ecografia din a 34-a săptămână de sarcină a apărut ceva lângă capul copilului. Când s-a născut și-au dat seama cu toții ce era

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *