Florin Cîțu e OUT! E lovitura momentului încasată de cel care conduce PNL. Acesta a fost exclus total. Situația se petrece cu două zile înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis și pe fondul neînțelegerilor și blocajul de vineri pe împărțirea ministerelor. Ce s-a petrecut?

Florin Cîțu este OUT. Aceste este marele absent de astăzi de la negocierile pe care liberalii le au cu cei de la PSD. Vestea șoc vine cu două zile înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Chiar în acestă clipă sunt la discuții cei de la PNL și PSD. La negocieri, delegația PNL este condusă de premierul desemnat de liberali, Nicolae Ciucă. Florin Cîțu, președintele PNL, a decis să absenteze astăzi de la negocieri, cu doar două zile înainte de negocierile cu președintele Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, vineri, negocierile s-au blocat între PNL, PSD și UDMR, după ce liberalii au vrut să preia portofoliul Ministerului Dezvoltării, care este condus în prezent de UDMR. Potrivit informațiilor apărute în presă, Kelemen Hunor s-a revoltat și a spus că va ieși din coaliția de guvernare dacă UDMR nu va rămâne cu ministerele cu care au căzut de acord. De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că și PSD se va retrage din coaliție dacă UDMR o va face.

Negocieri între PSD și PNL pentru noul Guvern

În cadrul discuțiilor ce au loc astăzi, ar urma să fie agreat acordul politic între formaţiunile din viitoarea coaliţie de guvernare. Detalii despre acest subiect a oferit prim-vicepreşedintelui PNL Lucian Bode. El a spus că acest acord va cuprinde data fixă de rotaţie a premierilor, câte ministere va avea fiecare partid şi cum vor fi soluţionate eventualele dezacorduri din coaliţie. Potrivit lui Lucian Bode, negocierile vor debuta sâmbătă de la ora 14.00. Atunci, PSD, PNL și UDMR vor relua discuţiile pe structura Guvernului.

„Cred că mâine putem spune că avem definitivat programul de guvernare şi tot mâine vom agrea acordul politic pentru că în acordul politic, un document scris semnat de către cei patru lideri ai partidelor care formează coaliţia – PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, vom spune exact cum funcţionează coaliţia, vom spune exact câte ministere ia fiecare partid”, a afirmat Lucian Bode, vineri seara, la Antena 3.

El a spus că, în cadrul negocierilor, fiecare trebuie să analizeze ce câştigă şi ce pierde şi să îşi relaxeze pretenţiile. În opinia lui Bode, nu este potrivit ca partidele să îşi aleagă ministerele în funcţie de oamenii care pot ocupa aceste portofolii. Lucian Bode a dezvăluit și cum se împart ministerele. Ministru interimar de Interne a mai precizat că acordul politic între PNL, PSD, UDMR şi minorităţi va cuprinde câte ministere va avea fiecare partid, ce se întâmplă la rotaţia premierilor, cum va funcţiona coaliţia şi cum vor fi soluţionate eventualele dezacorduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *