După ce elvețienii și finlandezii s-au alăturat germanilor, austriecilor și suedezilor în salvarea furnizorilor de energie, noua legislație privind aprovizionarea cu energie a Elveției va face ca încălzirea locuințelor la peste 19°C să fie ilegală.

De asemenea, apa caldă nu trebuie încălzită la mai mult de 60 de grade, iar încălzitoarele electrice portabile, saunele și piscinele încălzite sunt interzise.

Amendă sau închisoare pentru depășirea temperaturii de 19 grade în case

Thomas Brooke, de la Remix News, spune că cetățenii elvețieni care încalcă noile reguli de încălzire ale țării, depășind temperatura de 19°C în această iarnă, ar putea primi amenzi zilnice de până la 3.000 de franci elvețieni sau mai rău, o pedeapsă de trei ani de închisoare.

VEZI ȘI 👉  Carmen Harra A Prezis Moartea Reginei Elisabeta! Clarvăzătoarea Anunță Vremuri Sumbre: „Rezultatele Le Veți Vedea Foarte Curând”

De menționat că Organizația Mondială a Sănătății susține de mult timp că o temperatură nu mai rece de 20°C este recomandată pentru copii, persoanele în vârstă și cele cu probleme de sănătate existente.

Markus Spörndli, un purtător de cuvânt al Departamentului elvețian de Economie (DEF), a explicat că „încălcările legii privind aprovizionarea țării reprezintă întotdeauna contravenții, chiar infracțiuni, și trebuie urmărite din oficiu de către cantoane”.

Amenda pentru încălcarea noii legi privind energia va fi cuprinsă între 30- 3.000
de franci pe zi, a precizat Spörndli, precizând că suma va depinde de natura infracțiunii și de situația economică a făptuitorului.
În plus, încălcările intenționate ale directivelor guvernamentale ar putea duce la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru consumatori.

VEZI ȘI 👉  La ce liceu învață David Popovici! Detaliul ce i-a luat pe foarte mulți dintre susținători prin surprindere:

Aplicarea noilor reguli pentru energie ar putea fi dificilă

„Proiectele de ordonanțe se bazează în primul rând pe faptul că marea majoritate a populației respectă legile”, a adăugat el.

Cantoanele elvețiene au acum termen până la 22 septembrie pentru a discuta propunerile și pentru a stabili modul în care regulile ar putea fi aplicate, unii oficiali fiind îngrijorați că ar putea fi sesizați cu plângeri din partea vecinilor răutăcioși.

Ca atare, DEF se așteaptă ca amenzile să fie plătite doar „dacă încălcarea a fost raportată și verificată și a putut fi, apoi, dovedită”.

Cu toate acestea, șefii poliției cred că aplicarea va fi dificilă.

„Există încă câteva întrebări deschise care trebuie clarificate”, a declarat Fredy Fässler, adăugând că nu dorește să vadă poliția energetică mergând din ușă în ușă: „Vrem să aplicăm ordonanța cu discernământ”.

VEZI ȘI 👉  Timp De 20 De Ani A Avut Niște Vecini Foarte Ciudați, Care Stăteau Doar În Casă. După Ce Aceștia S-Au Mutat, A Decis Să Intre Înăuntru, Ca Să Vadă Cum Trăiau. Ce A Descoperit Acolo, L-A Lăsat Fără Cuvinte! Cum Arată Casa În Interior…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *