DIGI (Digi Communications N.V.) anunță marți, 30 noiembrie 2021, încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operațiunile sale din Ungaria către 4iG. Astfel, s-au finalizat negocierile și s-au încheiat documentele tranzacției pentru transferul filialelor și operațiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru o valoare a tranzacției de 625 de milioane de euro. Înțelegerea respectivă este acum supusă unor condiții, care includ aprobarea autorităților de concurență.

RCS & RDS (filiala din România a DIGI) și 4iG au agreat, la finalul lunii martie a acestui an, termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacție pentru cumpărarea DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. și a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure. Marți, 30 noiembrie 2021, Digi Communications N.V. (DIGI) anunță încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operațiunile sale din Ungaria către 4iG.

23 de ani de servicii în Ungaria

Grupul DIGI a fost prezent timp de 23 de ani în Ungaria, perioadă în care a construit un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, oferind un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile, precum și telefonie fixă și mobilă, se arată într-un comunicat al companiei.

VEZI ȘI 👉  Intr-o maternitate… nasc o unguroaică, o ardeleancă și-o negresă.

Totodată, DIGI este primul furnizor de servicii de telecomunicații din Ungaria, care a lansat serviciul Fiberlink 10G: pachetul cu cea mai mare lățime de bandă, lansând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piață.

În 2020, abonații DIGI pe piața din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel național și unitățile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. Operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR).

„Ungaria este o piață în care ne-am desfășurat activitatea cea mai mare parte a existenței noastre. Am construit acolo, împreună cu echipa locală, o afacere de care suntem foarte mândri și care este unul dintre operatorii cei mai mari, mai avansați tehnologic și mai de succes din această piață.

VEZI ȘI 👉  Ce a pățit un român care s-a întors din Italia, acasă, la soție. A trăit un șoc

Cu toate acestea, în condițiile reorientării strategiei noastre către piețe din vestul Europei, a venit momentul să îi lăsăm pe partenerii noștri de la 4iG să continue această frumoasă poveste și avem încredere că vor continua munca noastră și vor amplifica succesul acestui operator.” a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

DIGI, al doilea operator din Ungaria

Potrivit Autorității Naționale Ungare de Media și Telecomunicații (NMHH), DIGI este al doilea operator, după cota de piață deținută, pe segmentele de servicii pay-TV, internet broadband și telefonie fixă.

Cu un model de business unic pe piața locală, activitățile Grupului DIGI în Ungaria au inclus operarea mai multor stații de televiziune, canale de sport și a altor patru canale tematice. Dimensiunea extinsă a activităților din Ungaria a fost în bună măsură sprijinită și de numărul mare de angajați, aproximativ 3.000.

VEZI ȘI 👉  Doliu national! A murit Mircea Snegur

Despre 4iG Plc

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *