Ministrul Muncii, Marius Bubăi a anunțat o creștere a pensiilor de la data de 1 ianuarie 2023. Pensiile vor crește cu 10 la sută.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, creșterea pensiilor va fi calculată în funcție de rata inflației.

Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi despre creșterea pensiilor de la 1 ianuarie. ”Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută.

Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească.

VEZI ȘI 👉  După Câțiva Ani De Căsnicie, Săturându-Se Să Se Tot Certe..

S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Rafila a anunțat scumpiri ale unor medicamente: Vești proaste pentru români, ministrul Sănătății a anunțat un val de scumpiri ce se va resimți la medicamentele generice, fiind datorate facturilor foarte mari la gaz și energia electrică.

„Noi nu avem în România decât producători de medicamente generice. Odată cu creșterea costurilor la energie în mod evident va avea un impact şi asupra costurilor acestor medicamente.

VEZI ȘI 👉  MULȚI O VEȚI DA ÎN BARĂ. CARE ESTE RĂSPUNSUL CORECT?

Am generat deja un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru.

O rezolvare punctuală a problemei nu înseamnă că va rezolva problema în ansamblu.

E important să avem medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezența medicamentelor pe

piaţă şi nu cel mai mic preţ care duce la dispariția medicamentelor de pe piaţă”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *