V-ați gândit vreodată să montați folie de aluminiu în spatele caloriferelor din casa dumneavoastră? Dacă nu, astăzi, vă explică de ce este benefic să recurgeți la această metodă unică! Cu ajutorul acestui truc veți economisi, reducând valoarea facturilor la căldură!

De ce se pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor? Trucul care scade facturile romanilor

Cu toții trebuie să știm acest truc care ne va scădea valoarea facturilor la căldură! Pentru a menține caldura în interiorul casei o putem reflecta prin diverse metode, iar una inedită este aceea de a folosi folie de aluminiu. Astfel, pentru confortul căminului dumneavoastră puteți amplasa folie de aluminiu în spatele caloriferelor aflate in încăperile din casa dumneavoastră. Folia de aluminiu are drept scop reflectarea căldurii spre interiorul camerei, dar împiedică și pereții să absoarbă căldura.

VEZI ȘI 👉  Remediu mănăstiresc pentru plămâni și căile respiratorii: Aveți nevoie de 1 ridiche neagră, 100g miere polifloră și…

Cu toate acestea, dacă nu doriți să folosiți folia de aluminiu convențională, găsită în comerț, există sisteme specializate din folie de aluminiu, sub formă de panouri care deservesc aceluiași scop, fiind proiectate special pentru cei care doresc să mențină căldura în interiorul casei.

Când se dă drumul la căldură în 2022

Căldura în casele românilor racordați la încălzirea centralizată va fi furnizată în funcție de temperaturile de afară. Practic, temperaturile nu au coborât atât de mult până acum, încât cei racordați la încălzirea centralizată să beneficieze de căldură.

Potrivit Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi furnizată în apartamentele românilor atunci când afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

VEZI ȘI 👉  Când se termină recalcularea pensiilor. Adevărul despre majorările așteptate de milioane de români

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul actului normativ.

Românii care locuiesc la bloc și au încălzire centralizată sunt obligați să-și monteze contoare individuale

Până la sfârșitul anului, toți românii care locuiesc la bloc și au încălzire centralizată sunt obligați să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer, printr-o nouă lege. Astfel, facturarea se va face în funcție de datele transmise de aceste aparate.

VEZI ȘI 👉  Casa de Pensii a facut anuntul! Apar noi schimbari

Costurile de instalare pentru repartitoare pornesc de la 250 de lei, iar în cazul contorului montat la intrarea în locuință, de la o mie de lei.

Primăria București ar putea suporta mai mult de două treimi din costul gigacaloriei

Primăria Generală va acoperi cel puţin 66% din tarif, susține Nicuşor Dan, în timp ce bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare rămân cu o treime din preţ:

„În momentul ăsta noi (Primăria Capitalei – n.red.) plătim cam două treimi din preţ. Adică din 506, bucureşteanul plăteşte 164 şi noi plătim 340. Doi la unu este raportul, acest raport nu o să scadă. (…) Poate să crească (acest raport- n.red.) cel puţin până trecem peste perioada de iarnă, situaţia financiară ne-o permite”, a declarat primarul general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *