Prețurile la noi în țară sunt din ce în ce mai mari și nu sunt semne că lucrurile vor reveni pe un făgaș normal. Totusi, statul nu îi lasă pe români la greu și, după tichetele sociale, a pregătit și un alt ajutor. Banii vor intra tot pe card pentru 4 milioane de oameni.

Ajutor de energie pentru români

După ce statul a oferit bani românilor pentru alimentație, patru rate de 250 de lei, autoritățile române pregătesc un nou ajutor pentru români. Mai exact, cei care provin din familii defavorizate si au situații financiare precare vor primi bani pentru a achita costurile la încălzire.

VEZI ȘI 👉  Ceaiul de gutui este uimitor. Reface celulele ficatului și redă vederea 

Este vorba de aproximativ un miliard de euro pe care Guvernul îi are pentru vouchere de energie. Fie că se încălzesc pe curent electric, gaze sau lemne, românii primesc ajutor din partea statului, pentru a suporta mai ușor costurile.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, spune că este vorba despre fonduri europene nerambursabile, menite să îi ajute pe români.

”Trebuie să vă spun că acești bani sunt disponibili în cadrul politicii de coeziune, respectiv din banii pe care nu îi putem consuma până la finele anului 2023. Iar acest miliard de euro destinat sărăciei energetice face parte din pachetul de măsuri pe care Comisia Europeană l-a propus pentru modificare și adăugare la regulamentul mecanismului de redresare și reziliență. În acest context, coaliția urmează să decidă asupra modului în care vor fi utilizați acești bani și cuantumurile care urmează a fi primite de către cei care sunt socotiți ca fiind persoane și familii vulnerabile”, a explicat Marcel Boloș.

Potrivit legii, ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

VEZI ȘI 👉  Sfatul zilei 6 noiembrie 2023. Vești bune și schimbări radicale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *