Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, a informat luni că părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

Părintele Calistrat Chifan a primit interzis! Nu are voie să slujească pe durata cercetărilor
Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, a declarat luni, 14 noiembrie, că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

Amintim că decizia fost luată după ce preotul Calistrat a apărut într-o filmare în care lovea o femeie în curtea bisericii, de față cu mai mulți enoriași.

Părintele Calistrat nu mai poate sluji
Astfel, Părintele Calistrat nu mai poate sluji. Mai mult, preotul nu îi mai poate spovedi pe credincioși pe durata în care este oprit de la slujire.

VEZI ȘI 👉  ULTIMELE IMAGINI LA TV, CU RONA HARTNER ÎN VIAŢĂ. N-A LĂSAT O SECUNDĂ SĂ I SE VADĂ TRISTEŢEA PE FAŢĂ

De asemenea, el poate participa la Sfânta Liturghie, dar nu ca preot slujitor.Totuși, el poate sta de vorbă cu credincioșii.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a explicat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

VEZI ȘI 👉  Artista Theo Rose a ajuns la capătul puterilor și a spus tot pe live

Amintim că părintele Calistrat (n. red. Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.

Anunțul făcut de BOR
Amintim că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a calificat anterior drept „violent şi scandalos” gestul unui preot din Iaşi care a lovit o enoriaşă, afirmând că acesta este subiectul unei anchete pe care „doar eparhia de care aparţine o poate desfăşura şi doar ea poate comunica rezultatele ei”.

„Întrucât mi se solicită insistent şi justificat un punct de vedere în legătură cu gestul violent şi scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar şi pentru că, în acelaşi timp, acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparţine o poate desfăşura şi doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el: Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapienţial, violenţa de orice fel, incultura laică şi teologică instalate în mediul clerical/monahal sub masca „conservatorismului” de mahala xenofobă şi filetistă reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocaţia pastorală, dar mai ales cu creştinismul însuşi”, a afirmat Vasile Bănescu într-o postare pe Facebook.

VEZI ȘI 👉  El este Nanu, fiul Mirabelei Dauer. Cum arata tanarul acum si ce mesaj ii transmite mamei lui –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *